Kesko ähvardab teha megainvesteeringu Eestisse

Soome suur kaubanduskontsern Kesko kaalub ühe lahendusena suure lao ehitamist Eestisse, mis teenindaks nii Soome, Balti riikide, kuid miks mitte ka Venemaa kliente, kirjutab Kauppalehti.

Kesko kaalub variante, kas laiendada Soomes Keraval asuvat ladu või rajada ladu Eestisse. Ladu teenindaks eelkõige veebikaubandust. Eesti kasuks räägib Kauppalehti teatel selgelt siinne madalam käibemaks, mis Eestis on 20 protsenti Soome 23 vastu.

Tulevikus kindlasti laienevas veebikaubanduses on käibemaksul suur tähtsus. Kesko teatel võiks Eesti ladu teenindada peale Soome ka Balti riikide ja Venemaagi turge.

„Meil on optsioon laoehitusele Keravas, aga kui Soome käibemaks tõuseb ja kui võtame arvesse veel tööjõukulusid ja personali leidmise keerukust, kaalume lao ehitamist Eestisse,“ ütles täna Kesko juht Matti Halmesmäki. Tööjõukulud on Eestis väiksemad ja personali lihtsam leida, tõi Kesko pressiteade välja Eesti eelised.

Kesko võttis eelmisel aastal Keraval kasutusse Anttila logistikalao, kuhu investeeriti kokku 50 miljonit eurot.

„See on matemaatika küsimus. Suhtarvud ei muutu Soome kasuks. Veebikaubandus kasvab ja kui pooltel tarbijatel on nutitelefon meetri kaugusel ööpäev läbi, on pood sellega kliendi lähedal,“ arutles Halmesmäki.

Kesko avaldas eile kvartalitulemused, mis tõid pettumuse. Ettevõte teenis neljandas kvartalis 50 miljoni eurose puhaskasumi võrreldes analüütikute prognoositud 57,1 miljoni euroga. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara