Maxima käive kasvas uute kaupluste toel

2011. aastal kasvas Maxima käive Eestis võrreldes 2010. aastaga 13,3 protsenti 291 miljoni euroni. Suur osa sellest tuli tänu uute poodide avamisele, laienemine jätkub ka sel aastal.

Oma tulemused teisipäeval teatanud kaubanduskontserni ETK Grupi eelmise aasta netokäive kasvas aastaga 8,7 protsenti ning tõusis 390,9 miljoni euroni.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul jäi eelmisel aastal Eesti jaeturu kasv tagasihoidlikuks. “Aasta alguse kiire hinnatõus ja uue rahaga harjumine pärssis tarbimisaktiivsust. Aasta lõpus hinnatõus peatus ning tarbijate ostukäitumine muutus julgemaks, detsembris kasvasid kauplusekettide käibed juba märkimisväärselt. Samas eelistavad tarbijad endiselt sooduspakkumisi,” võttis Pacesa aasta kokku.

Maxima käibe kasvust suur osa tuli tänu uutele kauplustele. “Avasime mullu Eestis 10 poodi ja lõime ligi 700 uut töökohta,” märkis Pacesa. Jaekett investeeris aastaga Eestisse üle 15 miljoni euro.

Et tarbimine näitab Eestis stabiilset kasvu, siis on Maximal kavas kiires tempos laienemist jätkata. “Tänavu plaanime avada kümmekond uut kauplust ja mis peamine, avame ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas,” rääkis Pacesa. “Kokku loob jaekett üle 500 uue töökoha.” Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine.

Balti riikides ja Bulgaarias kasvas Maxima Grupi konsolideeritud käive kokku mullu 6,5% võrra, ulatudes 2,25 miljardi euroni.

Maxima Leedu käive kasvas 5 protsenti 1,28 miljardi euroni, ehitusmaterjalide kaupluseketi Ermitaþas käive kasvas 8,9 protsenti 51 miljoni euroni, Maxima Läti käive kasvas 6,6 protsenti 568 miljoni euroni ja Maxima Bulgaaria käive kasvas 7,3 protsenti 62 miljoni euroni.

Jaekaubanduskontserni kuulub 463 kaubanduskeskust Maxima, neist 221 asub Leedus, 136 Lätis, 65 Eestis ja 41 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 27 500 töötaja.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara