Swedbank kärpis Baltika aktsia hinnasihti

Swedbanki analüütik Risto Hunt alandas Baltika aktsia hinnasihi 47 eurosendilt 44 eurosendile, kuna ettevõte andis kasumihoiatuse ning tal on ebapiisav netovarade suhe omakapitali.

"Baltika teatas reedel, et ärikasumis oldi neljandas kvartalis igal kuul, kuid mitmete poodide sulgemine Venemaal, Venemaa peakontori viimine Moskvast Peterburisse ja varade väärtuste mahakandmised viivad kogu neljanda kvartali puhaskahjumisse, kuid EBITDA kasumit see praktiliselt ei mõjuta, kuna 97 protsenti kõigist mahakandmistest ei ole rahalised," kirjutas Hunt.

"Siiski jooksevad need kulud läbi ärikasumi realt ning mõjutavad ka joonealust (kasumi-kahjumi) rida. Mahakandmiste suuruse kohta ettevõte informatsiooni ei jaganud," lisas ta.

Baltika avab käimasolevas kvartalis e-poe, selle tegevkulud on madalad, kuna ettevõte ei ole kedagi täiendavalt palganud.

"Säilitame Baltika aktsiale ostusoovituse ning meie uus Baltika aktsia hinnasiht on 0,44 eurot," teatas Hunt. "Säilitasime ostusoovituse, kuna operatsioonilise tasandi tulemused paranevad, kahjumlikud poed peaksid nüüd olema suletud, müük ruutmeetri kohta kasvab ning kasvavad majandused peaksid klientide kulutusi toetama," põhjendas Swedbanki analüütik.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara