Börs ja aktsionär Milderi suhtes eri meelt

Baltika aktsionär Mikk Talpsepp ning Meelis Milderile aktsiate ostuks erandi teinud Tallinna börs on Milderi tegevuse osas eri meelt.

"Arvan, et Milder püüdiski pehmendada kasumihoiatuse negatiivset mõju, sest uudis Milder ostusoovist, mis on küll väga väike kogus, oli koos raadiosaates "Buum" esinemisega piisav positiivse fooni tekitamiseks," lausus Talpsepp.

"Tundub küll, et Baltika on taaskord investoritele esitanud eksitavat informatsiooni, sest veel 16. detsembri uudises kasutati sõna puhaskasum, mitte jaeketi kasum, ärikasum või miski muu. Seega oli loogiline eeldada, et kvartal lõppeb kasumiga, mis nüüd paistab tõest kaugel olevat, eriti olukorras, kus nüüd Baltika teatas, et kvartal lõppeb suisa "märkimisväärse kahjumiga"," rääkis väikeaktsionär.

Talpsepa sõnul esitas selgelt eksitavat informatsiooni Baltika ka eelmisel kevadel enne ebaõnnestunud emissiooni, milles kinnitati Äripäeva vahendusel, et emissioon on tagatud ühe euro pealt suuraktsionäride poolt, kui see tegelikult seda ei olnud.

Nasdaq OMX Tallinna turujärelevalve juht Janno Saar ütles, et siseteabe väärkasutamise vältimise seisukohast on juhatuse liikme aktsiaostusoovi korral oluline teada, et isikul ei ole positiivset (hinnatõusu tekitavat) siseteavet.

"Reedeses börsiteates sisaldunud teave oli negatiivse mõjuga ning selle väärkasutamine ostutehingus on küsitav," lausus ta.

Finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli ütles, et inspektsioon tegeleb antud teemaga, kuid midagi enamat ta lisada ei saa.

Mäletatavasti sattus Milder ka läinud suve hakul finantsinspektsiooni huviorbiiti seoses aktsiate lisaemissiooni puudutavate ütlustega, kuid toona mingeid sanktsioone ei järgnenud.

Milder kasutas talle omistatud luba keeluperioodil aktsiaid soetada täiel määral. Finantsinspektsiooni andmeil soetas Baltika juht läinud nädalal kokku 11 tehingus 17 195 aktsiat. Neist kaheksas tehingus aktsia hind tõusis, kahel langes ning ühe tehingu tulemusel jäi hind muutumatuks.

Täna ilmunud Äripäev kirjutab pikemalt Meelis Milderi viimaste nädalate tegevusest, mis kergitasid järsult Baltika aktsia hinda.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara