Ensto Enseki juht: pean võlglasega viisakalt aru

Kohe võlglase lisamist avalikku nimekirja ma õigeks ei pea, sest homme on talle ehk tarvis ka kaupa müüa. Pean temaga ikka viisakalt arutama, sõnas Ensto Ensek ASi juht Üllas Täht.

Inkassofirmade vahel on tekkinud diskussioon selle üle, kas avalikustada võlgaste nimekirju. Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas võlglaste avalik häbiposti panek on õigustatud või mitte.

„Kahjuks see on nii delikaatne küsimus, et mina sellele lihtsalt vastata ei suuda,“ lausus Täht. Samas tunnistas juht, et on mõnikord täpselt sama küsimusega tegelenud ja mõelnud, kuidas võlglast häbiposti panna

„Minu vastus on case-by-case. Kui on olemas selline võlglane, kelle puhul näen, et temast tulevikus enam nagunii kliendina asja ei saa, siis paneks ta meelega häbiposti,“ lausus Täht. „Kui tal on vahepeal makseraskused, siis on ta täna küll võlglane, kuid homme tema majanduslik situatsioon paraneb ja ta maksab meile väga hästi. Kuidas me siis paneme ta häbiposti?“

Julianus Inkasso poolt avalikustatud nimekirju Täht vaadanud pole, kuna selleks puudub tema sõnul vajadus ning ettevõte on oma võlglastega ise hakkama saanud.

Täht avalikustaks need võlglased, keda oleks vaja häbiposti panna. Kohe nimekirja lisamist juht õigeks ei pea, sest homme on kliendile tarvis ka kaupa müüa. „Kui ma ta täna häbiposti panen, siis homme ta ju minult enam ei osta. Pean temaga läbirääkimisi pidama ja viisakalt arutama,“ sõnas Täht.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara