Wendre juht: võlglaste avalikustamist peaks reglementeerima

Võlglaste avalikkuse ette toomine peaks olema kuidagi reglementeeritud, sest heatahtlike firmade jaoks raskendab nimekirjas olek kehvast situatsioonist väljatulekut, arvas Wendre ASi juhatuse esimees Vahur Roosaar.

Inkassofirmade vahel on tekkinud diskussioon selle üle, kas avalikustada võlgaste nimekirju. Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas võlglaste avalik häbiposti panek on õigustatud või mitte.

„Mõnes mõttes on see krooniliste ja pahatahtlike võlgnike puhul muidugi üks mõjutusvahend, et nad oma kohustusi tõsiselt võtaks. Samas kui ettevõte otsib oma muredele lahendust, raskendab võlgadega ülespanemine tema võimalust sellest situatsioonist välja tulla,“ arvas Roosaar, et ülesriputamine peaks olema väga ettevaatlik.

Inkassofirmadele on see Roosaare sõnul ehk lihtne lahendus, kuid avalikkuse ette toomine peaks tema meelest olema kuidagi reglementeeritud.

Kui tahetakse kellegagi äri alustada on Roosaare sõnul infot võimalik saada ka teiste päringute kaudu. Välismaa ettevõtete krediidikõlblikkuse kontroll käib juhi kinnitusel nagunii teistmoodi. Meil käib see läbi krediidikindlustuse süsteemi, sõnas ta. 

Julianuse poolt avaldatud võlglaste nimekirjasid Roosaar enda sõnul vaadanud pole, kuna Wendrel on Eesti äri osakaal suhteliselt väike. „Väikeste firmade puhul on meil konkreetsed reeglid, et ettevõte maksab meile ette. Pikaajalised koostööpartnerid oleme enda jaoks läbi krediidikindlustuse süsteemi ära katnud,“ lausus Roosaar kinnitades, et need süsteemid toimivad täna väga hästi.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara