Eksperiment: kullal suured hinnakäärid

Äripäeva eksperimendist selgus, et kulla kokkuostjate reklaami ei tasu usaldada. Kuldeseme hind võib erinevates firmades kõikuda isegi üle 30 euro.

Kulla kokkuostjaid on Eestis palju ja enamik reklaamib end kui parimat hinda pakkuvat ettevõtet. Ühtviisi ostavad kulda kokku mainekamad kontorid, korrusmaja keldrites asuvad pandimajad kui ka ajalehtedes kuulutavad üksiküritajad. Et vältida varastatud kulla liikumist, peavad kulla kokkuostjad küsima müüjalt isikut tõendavat dokumenti.

Tegime eksperimendi, pakkudes erinevatele kulla kokkuostjatele üht ja sama kuldketti. Eesti Proovikoja andmeil oli selle kullaproov 750 ning see kaalus 5,93 grammi. Kokkuostjate poole pöördusime kui tavakodanikud. Meid huvitas kokkuostjate pakutav kullagrammi hind ja keti eest makstav tasu. Samuti see, kas ikka alati küsivad kullaostjad tänavalt tulnud kullamüüja käest dokumenti.

Millistes firmades ei vastanud pakutud hind reklaamitule? Kus sai kuldeset müüa isikut tõendava dokumendita? Loe eksperimendist pikemalt tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara