Hiina kaubavahetus langes aastaga märgatavalt

Hiina eksport ja import vähenesid esmakordselt viimase kahe aasta jooksul. Laenamine suurenes samas vähem kui oodatud, mis näitab, et Hiina majanduskasv hakkab aeglustuma.

Hiina import langes jaanuaris 15,3 protsenti, eksport kahanes 0,5 protsenti. Analüütikud olid ennustanud ekspordi kasvuks 4,8 protsenti ning impordi kasvuks 0,5 protsenti. Veel detsembris oli eksport aasta lõikes kasvanud 13,4 protsenti ning import 11,8 protsenti.

Kaubavahetuse ülejääk kasvas jaanuaris 27,3 miljardile dollarile, see on parim tulemus viimase kuue kuu jooksul. Detsembris oli ülejääk 16,5 miljardit.
Käesoleva aasta jaanuari nõrku tulemusi põhjendatakse muuhulgas ka sellega, et sel aastal oli võrreldes läinud aastaga jaanuaris vaid 17 tööpäeva 22 asemel. Nimelt langes sel aastal hiinlaste aasta olulisim püha uusaasta jaanuarikuusse.

"Kaubanduse ja laenamise nõrkus on suurem kui seda võiks selgitada pühadest tulenevate mõjude abil, see viitab kasvavatele riskidele sisemajanduses, kinnisvaraturu jahtumisele ning investeeringute vähenemisele," ütles Bloombergile Mirae Asset Securitiesi peaökonomist Joy Yang.

IMF hoiatas sel nädalal, et olukorra halvenemine Euroopas võib kärpida Hiina majanduskasvu sel aastal ligi poole võrra.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara