Eelvaade: Tallinna Kaubamaja IV kvartal

Täna avalikustab 2011. aasta neljanda kvartali majandustulemused Tallinna Kaubamaja. Nii Swedbank kui ka LHV ootavad ettevõtte kasumi kasvamist.

Tallinna Kaubamaja on juba varem avalikustanud enda kvartaalse käibe. Neljandas kvartalis oli kontserni müügituli 119,5 miljonit eurot, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 6,3%, teatas ettevõte 11. jaanuaril börsile.

Seda lihtsam on olnud analüütikutel teha ka prognoose. LHV kirjutab enda IV kvartali eelvaates, et neljas kvartal on hooajaliselt soodne aeg jaemüüjatele, mis saavad kasu jõulumüükidelt ning seeläbi näitavad aasta kõrgemaid brutomarginaale.

LHV ootab, et Kaubamaja teenib IV kvartalis 8,5 miljonit eurot puhaskasumit võrreldes aasta varasema 7,4 miljoniga. Pank soovitab aktsiat osta ning on määranud õiglase väärtuse vahemikuks 6,10-6,70 eurot.

Swedbank prognoosis 8. novembril ehk enne müügitulemuste avalikustamist Kaubamajale 7,95 miljoni eurost puhaskasumit. Swedbank soovitab aktsiat "akumuleerida" ning hinnasihiks on määranud 6,20 eurot.

Tallinna Kaubamaja aktsia alustas tänast päeva 5,74 euro pealt. Viimase nädalaga on aktsia tõusnud 7,89%, kuu ajaga on aktsia kallinenud 10,38% ning poole aasta peale on tõusnud 9,1%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara