Autor: Kaubandus.ee • 16. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti gasellfirmad enam kui sajakordistasid kasumi

Kõige kiiremini kasvavad Eesti ettevõtted ehk gasellid kasvatasid kriisiaastail käivet ja kasumit vastavalt kümneid ja sadu kordi.

Äsja kuulutas Äripäeva peatoimetaja Äripäeva Gaselli Kongressil välja selleaastased kiiresti arenevate firmade ehk Gaselli TOPi võitjad.

Äripäeva Gaselli TOPi võitis sel aastal toiduvedudega tegelev 50 korda käivet ja 320 korda kasumit paisutanud AB Transportgrupp, mille kergitas edetabelis esimeseks tütarfirma Tallinna Toiduveod tubli tulemus.

Firma juht Aivar Koitmäe peab ettevõtte eeliseks teiste valdkonnas tegutsevate ettevõtete ees head oskusteavet, kogemust ning suurt ja võimekat tehnilist baasi. Samas ei ala- ega ülehinda ta konkurente. „Meie jaoks on kõik kaupade transpordiga tegelevad ettevõtted konkurendid,“ märkis ta. Koitmäe sõnul on nende eesmärk olla klientidele kõige kvaliteetsem ja kliendi vajadusele orienteeritum ettevõte.

TOPi teiseks tõusis Aquaphori veefiltrite hulgimüügiga tegelev Westaqua-Invest OÜ, mis kergitas käivet ja kasumit vastavalt 11 ja 316 korda.

Edetabeli kolmandaks kerkis väetiste hulgimüügiga tegelev Soltex Grupp OÜ, mille käive ja kasum kasvasid vastavalt 16 ja 187 korda.

Gasell on kiiresti kasvav firma, mis kasvatab käivet ja kasumit kolmeaastase vaatlusperioodi jooksul 50% võrra. Täna avalikustatud Äripäeva Gaselli TOP põhineb aastail 2008-2010.

www.ap3.ee vahendab täna Äripäeva Gaselli Kogressilt, kuidas suurtele konkurentsi pakkuda.

Homme ilmub Äripäeva Gaselli TOPi erileht, milles saab lisaks kogu Gaselli TOPi tabelile ülevaate tulevastest kiiresti kasvavatest valdkondadest, ülevaate seniste TOPivõitjate käekäigust ja teada, millised firmad kasvatasid Eestis enim käivet ja kasumit kriisiaastail.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757