Maailma suurima jaemüüja kasumlikkus kukkus

Wal-Mart Stores teatas analüütikute ootustele napilt alla jäänud neljanda kvartali majandustulemustest, mille tingisid madalatest hindadest tulenenud väiksemad marginaalid.

Jaanuaris lõppenud neljanda kvartaliga kukkus Wal-Marti puhaskasum 15%, 5,16 miljardi ehk 1,50 dollarini aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Aasta tagasi teenis firma 6,06 miljardit ehk 1,70 dollarit aktsia kohta.

Jättes välja teatud tulud oli Wal-Marti kvartaalne kasum 1,44 dollarit aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 1,45 dollarit.

Vähemalt aasta avatud poodides kasvas aasta varasemaga võrreldes Wal-Marti käive 1,5%, mis on teine kvartaalne tõus viimase 10 kvartali jooksul. Analüütikud lootsid näha 1,8% kasvu. Kogukäive tõusis 5,9% 123,2 miljardi dollarini.

Maailma suurima jaemüüja tegevjuht Mike Duke on hakanud agressiivsemalt kulusid vähendama ning viimases kvartalis hakati poodides klientide tervitajaid suunama klientide teenindamisega soetud harudesse. Firma eesmärk on jätkuvalt hindu madalal hoida, et hoida madala sissetulekuga kliendibaasi, kellest oluline osa on töötutel.

"Tegu ei ole just inspireeriva tulemusega, kuid nad on paremas seisus, kui 12 kuud tagasi," ütles Planet Retaili uurimisjuht Natalie Berg. "Elementaartõde juurde naasmine on võitev strateegia, kuid see võtab aega," lisas Berg.

Aktsionärid tulemusi rõõmuga vastu ei võtnud. Eelturul kukkus Wal-Marti aktsia 3,01%, 60,60 dollarini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara