Energiajoogiturul käib kõva trügimine 

Globaalne energijookide turg kasvab järgmiste aastate jooksul rohkem kui veerandi võrra aastas ja tootjad on otsimas uusi turusegmente, vahendab Euromonitor International.

Tarbijauuringuid läbiviiva Euromonitor Internationali analüütik George Fulep rääkis, et viimasel ajal on energiajookide turul olnud mitmeid muutusi. Pärast kriisi on turg jälle kasvama hakanud ja joogitootjad otsivad võimalusi sellest osa saada.

Näiteks Coca Cola ostis Rootsis eelmisel aastal ära energiajookide turu kolmanda tegija Monster Energy ja varasemast on tal Rootsi turu teise tegija edasimüügiõigused.

Maailma suurim energiajookide tootja on endiselt Red Bull, kelle käes peaks maailma turust olema üle poole.

Samas trügivad turule uued tegijad, otsides võimalusi jõuda kitsamate sihtgruppideni. Näiteks Rootsis märkasid kaks üliõpilast, et kui noormehed jõid eksamiperioodil Red Bulli, siis tüdrukud apelsinimahla kofeiinitablettidega.

Neil tekkis idee pakkuda midagi Red Bulli laadset spetsiaalselt naistele ja nad tõid turule Femme Natural Boosti, mis sisaldab kofeiini ja rohkelt toitaineid. Toode pakendatakse kitsasse roosasse plekkpurki ja müüakse ülikoolide lähedalasuvates toidupoodides.

Euromonitor Internationali andmetel kasvas Rootsi energiajookide turg kõigest aastaga 10% ja selle käive oli peaaegu pool miljardit Rootsi krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara