Autor: Kaubandus.ee • 29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisnurk teenis kah kahjumi

Viisnurga neljanda kvartali puhaskahjumiks kujunes 210 000 eurot võrreldes 2010. aasta neljanda kvartali 209 000 eurose puhaskasumiga, teatas ettevõte börsile.

Kahjumit tõi ehitusmaterjalide divisjon, mis oli veel mullu kasumlik. Mööblivabrik teenis sama suure kasumi, kui aasta tagasi ja mööbli jaemüügi kasum kasvas.

Ehitusmaterjalide divisjonis oli 2011 aasta neljanda kvartali müügitulu 2,4 mln eurot ja kahjum 347 000 eurot. Eelmise aasta samal perioodil oli divisjoni käive 1,6 mln eurot ja kasum 53 000 eurot. Ehitusmaterjalide divisjonis on suurim kasv olnud Suurbritannia, Venemaa, Hollandi ja Bulgaaria müügis. Enim on vähenenud Eesti ja Läti müük.

Viisnurga jaeäri opereerivad OÜ Skano ja selle tütarfirmad Lätis, Leedus ja Ukrainas. Seisuga 31.12.2011 on Skano mööblikaupluste ketis kokku 11 kauplust Tallinnas kaks, Pärnus, Riias, Vilniuses, Kiievis kaks, Donetskis, Harkovis ja Dnepropetrovskis kaks. 2012 aasta esimeses kvartalis suletakse üks kauplus Dnepropetrovskis.

Mööblivabriku 2011. aasta neljanda kvartali müük on mõlemal põhiturul, nii Venemaal kui Soomes, natuke vähenenud ja kliendid ei ennusta nõudluse kasvu lähiperioodideks. Pigem võib oodata tarbijate kindlustunde vähenemist Euroopa võlakriisi tingimustes ning sellest tingituna ka müügikäibe vähenemist.

„Kuna Euroopa majanduse väljavaade on ettearvamatu, vaatame ka meie tulevikku ettevaatlikult,“ teatas ettevõte. „Usume, et majanduse jahenemisega võib nõudlus lähiperioodidel langeda ning seetõttu panustame likviidsuse hoidmisele ning liigseid laovarusid ei loo. Tootmist jätkame vaid lähtuvalt tellimustest ja vastavalt usaldusväärsete partnerite prognoosidele.“

Püssi tehas töötab madalast nõudlusest tingituna 2012. aasta esimeses kvartalis 50% võimsusega. Skano 2012. aasta esimeses kvartalis ei prognoosi me jaemüügi kasvu. Sellest tulenevalt jätkab ettevõte kulude kokkuhoiu programmi ning jaeketi laienemist ei plaani. 2012. aasta esimeses kvartalis prognoosib Viisnurk mööblivabrikus samaväärset käivet kui eelnevates kvartalites, kuid siiski jääb maht väiksemaks kui tootmisvõimsused lubaksid. Seetõttu on töömaht mööblivabrikus jätkuvalt võrdlemisi väike. Töötajatega on sõlmitud kokkulepped lühendatud tööaja kasutamiseks kuni selle aasta märtsini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757