Autor: Kaubandus.ee • 1. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: meile pakub Baltika kinnistu igal juhul huvi

Meile pakub Baltika kvartal huvi ning kui müügimaterjal peaks meile saadetama, siis kindlasti tutvume sellega põhjalikult, rääkis Eften Capitali juht Viljar Arakas.

„Alati on mõistlik kinnisvara müüa, kui see pole ettevõtte põhitegevuse jaoks vajalik,“ kommenteeris Arakas Baltika otsust müüa Veerenni 24 kinnistu Tallinnas.

Araka sõnul on tegemist Baltika vana tootmiskinnisvaraga, kust tootmine on praeguseks lahkunud ning Tallinnas on teisigi vanu tehaseid edukalt ümber kujundatud.

Küsimusele, kas Eften Capital oleks kinnistust huvitatud, lausus Arakas, et päeva lõpuks taandub alati küsimus hinnale. „Tegemist on omanäolise hoonega ning seal on mitmeid väärikaid üürnikke, kes on ka sinna investeeringuid teinud. Erinevate pakkujate poolt on selle vastu kindlasti huvi olemas,“ kinnitas ta.

Arakas tunnistas, et kuigi Eften Capital vaatab kõiki investeerimisobjekte väga põhjalikult, siis see kinnistu pakub neile igal juhul huvi. „Kuigi meil on praegu juba pool portfelli büroohoonetes ja meie esimene eelistus on kaubandus- ja tööstuskinnisvara, siis see ei tähenda, et see meile huvi ei pakuks. Kui müügimaterjal peaks meile saadetama, siis kindlasti tutvume sellega põhjalikult,“ märkis Arakas.

Kinnistu võimalikku hinda ei osanud Arakas välja pakkuda, kuna selleks peab ta teadma täpselt nii ruutmeetreid kui ka rahavooge.

Sel aastal plaanib Baltika väljuda kinnisvaraärist, müües büroohooned ja maa Tallinnas aadressiga Veerenni 24.

Ettevõte on lõpetanud 2007. aastal alustatud arendusprotsessi, kus endisest tootmishoonest on välja kujundatud terviklik Baltika kvartal. Kvartal on rentnikega täidetud, kusjuures Baltika kasutab oma peakontoriks ja Moetänava kaupluseks ca 37% üüripinnast ning plaanib jätkata pinna rentimist ka pärast võimalikku müügitehingut.

Kinnistu müügiga soovib ettevõte keskenduda edaspidi oma põhitegevusele – rõivakaubandusele. Baltika on valinud kinnisvaratehingu nõustajaks Catella Corporate Finance’i. Müügist saadava summa abil vähendab ettevõte oma laenukohustust ja suurendab investeerimisvõimekust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757