Guido Pärnits: kõik keskused jaanuari müügiga väga rahul

Kõik kaubanduskeskuste juhid, kellega olen rääkinud, on käesoleva jaanuari müügiga väga rahul, rääkis Ülemiste Keskuse juht Guido Pärnits.

2012. aasta jaanuaris suurenes statistikaameti andmetel jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes püsivhindades 15%, mis on viimase nelja ja poole aasta kiireim kasv.

„Meil oli jaanuaris +18% võrreldes mulluse jaanuariga,“ rääkis Pärnits jaemüügi kasvust.

Pärnitsa kinnitusel olid üldiselt olid kõik kaubanduskeskuste juhid, kellega ta on rääkinud, käesoleva jaanuariga väga rahul. „Oleme omakeskis arutanud, mis selle põhjus võiks olla. Kõik tarbijakindluse indeksid on pigem halvemuse poole minemas,“ tunnistas ta.

Samas tõdes juht, et turiste oli jaanuaris Eestis palju, lisaks maksid firmad üle pika aja veidi suuremaid jõulupreemiaid. Võib-olla oli mõju ka asjaolul, et eelmisel aastal oli jaanuar euro esimene kuu ning inimesed olid ettevaatlikumad, arutles ta.

Pärnits lisas, et ka veebruar oli Ülemiste Keskuse jaoks hea kuu, mil käibetõus ulatus 8%-ni. Esimene poolaasta tuleb juhi prognooside kohaselt samuti korralik.

2012. aasta käibe kasv Pärnitsa sõnul kindlasti alla 5% ei tule, pigem jääb see 5-10% vahele. „Ma ei usu, et 17-20% tõus on jätkusuutlik. Eks palgad ju veidi tõusevad ja inflatsioon toetab jaemüügi numbrite tõusu, aga ega elu nüüd nii positiivses suunas ka kõigile tarbijatele ei lähe,“ lausus ta. 

Tugevamale sisetarbimisele möödunud aasta lõpus ja käesoleva alguses pani Pärnitsa sõnul aluse ka Eesti ekspordi kiire kasv. „Eksporditööstuses on ju nii, et võtab veidi aega enne kui sealt tulev raha sisetarbimisse läheb. Eksport oli suur, selle eest tuli Eestisse raha, mis jagati inimestele laiali,“ rääkis juht.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara