Kaupmees: käteplaksutamist veel lubada ei saa

Jaanuar oli meil üsna kesine, üldine jaemüügi kasv tuleb ikkagi laiatarbekaupade pealt, sõnas kingituste kaupluseid haldava Kingituste Kiirabi OÜ omanik Hannes Tamme.

„Jaanuar oli meil umbes samasugune nagu 2006. See olid keskpärane aeg, aga 2007 oli väga hea, seda ei tule niipea tagasi. Jaanuar jäi võib-olla isegi natuke 2006. aastast alla,“ rääkis Tamme oma ettevõtte müügitulemustest selle aasta alguses.

"Üldine jaemüügi kasv tuleb ikkagi laiatarbekaupade pealt, meie oleme niššipood ja meie järgi ei saa keskmist arvestada, kuigi ma tähelepanelikult ikkagi vaatan ka seda, mis kaubanduses toimub ja kuidas meie sellesse skeemi või süsteemi mahume ja mis olukorras me oleme," rääkis kaupmees.

„Aga ütleme nii, et mina küll endale mingit käteplaksutamist lubada ei saa, meil oli jaanuar ikka üsna kesine,“ nentis kaupmees. „Mis on ka loomulik, selles mõttes, et jõulud ja uus-aasta on möödas ning jaanuaris on ka sünnipäevi suhteliselt vähe,“ lisas ta. Tema sõnul on märts sünnipäevade kuu, jaanuar on neil olnud alati tagasihoidlik.

Tamme sõnul on tarbimisharjumused püsivalt muutunud, kuid ta ei usu, et need enam ka halvemuse poole liiguvad. „Ma loodan, et mingisugune samm paremuse poole võiks tulla lähiajal,“ lausus ta.


 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara