Perefirma ostis R-Kioski 130 miljoni euro eest

Reitan Servicehandel (RSH) ostis eile Soome meediaettevõttelt Sanoma OY ligikaudu 130 miljoni euro eest rohkem kui 1000 R-Kioski Soomes, Eestis ja Leedus.

Tehing hõlmab rohkem kui 2500 kauplust, milles saab tööd 18 000 inimest kokku seitsmes riigis.

“See ülevõtmine teeb meist suuruselt teise esmatarbekaupluste operaatori Euroopas, mille üle me oleme äärmiselt uhked. Kõik meie ketid on oma turgudel liidripositsioonis, kuid arendame oma brände Soomes, Eestis ja Leedus edasi,” ütles Reitan Servicehandel tegevjuht Magnus Reitan. 

Soome, Eesti ja Leedu tuludest suur osa tuleb selliste traditsiooniliste kioskikaupade nagu tubakatooted, ajakirjad ning loteriipiletid müügist. Seevastu Narveseni ja Pressbyråni ketid on pannud suuremat rõhku selliste uute tootegruppide arendamisele nagu valmistoit, joogid ja elektroonilised teenused.

Reitan Servicehandel teenis 2011. aastal Norras, Rootsis, Taanis ja Lätis kogutulu ligikaudu 11 miljardit Norra krooni. Tehingu tulemusel kasvavad ettevõtte tulud ligi 30%, ulatudes peaaegu 14 miljardi Norra kroonini. See teeb ettevõttest suuruseltteise esmatarbekaupluste operaatori Euroopas Prantsuse kapitalil põhineva Lagarder ‘i järel.

“Reitan Group on pikaajalise tulevikunägemusega perefirma. Kuigi paar viimast aastat on olnud esmatarbekaupluste sektorile Skandinaavias väljakutseks, usume kindlalt selle valdkonna pikaajalist potentsiaali. Demograafilised näitajad nagu elanike arv linnades, tihedam ühistransport ning 1-liikmeliste leibkondade hulga suurenemine toetavad meie prognoosi, et esmatarbekaupluste kasutamisest saab trend,” lausus  Magnus Reitan.  

Tehing peab saama Euroopa Liidu institutsioonidelt heakskiidu, mis loodetakse saada kahe kuu jooksul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara