Eensaar tüürib Kilgi firma pankroti poole

Firmade likvideerijana tuntud jurist Silver Eensaar on üle võtnud ka teise Rein Kilgi maksuvõlgades ettevõtte Lihameister ASi juhtimise.

Tartumaal Konguta vallas asuv vorstitehas peatas majandusraskuste tõttu veebruari alguses tootmise. Ettevõtte ligi nelikümmend töötajat saadeti kuuks ajaks vähendatud tööajaga miinimumpalgale.

Möödunud aasta märtsist juhtis lihatööstust Kilgi väimees Kaspar Kokk. 28. veebruaril on äriregistri andmetel ettevõtte juhatuse liikmeks registreeritud Silver Eensaar, kes veebruari alguses asus juhtima ka Kilgi teist raskustes ettevõtet Sakala Saeveskit.

Küsimusele, miks on tema asunud juhtima Lihameister ASi, vastas Eensaar, et lihtsalt nii on.

„Ettevõte on esitanud pankrotiavalduse. Kuna firma tegutses tootmisüksusena, siis on siiani töötajaid alles hoitud,“ rääkis Eensaar firma olukorrast. „Kui eraettevõte ei suuda enam täiendavat kapitali lisada, siis pole midagi teha.“

Eensaare kinnitusel on firma maksejõuetu. "Kuigi kõige suurem võlausaldaja on ise aktsionär, pole tal praegu võimalik sinna täiendavat raha investeerida. Olukord on selline, et omanik pole eraläbirääkimistest aktsionäre leidnud ettevõttele,“ sõnas ta.

Lihameistrile kuuluvat kinnisvara ja sisseseade ehk tootmisvalmis lihatoodete tehas. Seega on Eensaare kinnitusel hetkel eesmärgiks leida tervikvarale ostja, et see tootmisettevõte säiliks ja uute omanikega edasi tegutseks.

Tänase seisuga on Lihameister ASi võlg 68 512,15 eurot.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara