Islandi eksmiljardär proovib uuesti õnne

Endine islandi miljardär Jon Asgeir Johannesson, kes käib pangaga kohut, plaanib ehitada uut jaekaubanduskuningriiki, vahendab Bloomberg.

„Olen jätkuvalt huvitatud ärist ja plaanin seda jätkata,“ ütles 44aastane Johannesson. „Ma ei ole enam huvitatud mis tahes impeeriumi rajamisest. Mind huvitab rohkem väikese kuningriigi omamine ja selle hästi juhtimine. Olen huvitatud Suurbritannia ja USA turust.“

Johannessoni isiklik varandus ulatus enne 2008. aasta Islandi majanduskaost 1,6 miljardi dollarini. Tema sõnul on Glitnir Banki kohtuasi fiktsioon ja tõenäoliselt lükatakse see tagasi. See vabastaks ta käed uueks jaekaubandusäriks.

„Olen 44aastane, täis energiat ja ideid, mis võivad elu teisel poolajal osutuda kasulikuks,“ ütles ta.

Ta ehitas oma impeeriumi Glitnirist laenatud rahadega, kus ta oli suurim aktsionär. Tema äri kulges samas joones Islandi majandusbuumi ja krahhiga.

Rikkuse tipus kuulus talle eralennuk, luksuskorterid Londonis ja New Yorgis ning 50meetrine jaht.  Kuid 2008. aastal impeeriumi kokku kukkudes kuivas tema varandus kahele miljonile dollarile. Praegu teenib ta elatist Suurbritannias konsultanditööga.

„Plaan on ise asju ajada,“ ütles Johannesson. Tema järgmine äri peaks vastama kiiresti muutuvale jaekaubanduse maastikule. Internet on muutnud kõike ja jätkab lähiaastatel inimeste ostlemisharjumuste muutmist. Kaubanduskeskused muutuvad üha vähemtähtsateks.

Eriti Suurbritannias sõltuvad osjad üha enam valikutest internetis. Tema hinnangul on ikkagi brändidel oluline olla kaubanduse peatänavatel, et näidata kaupu parimates piirkondades, kuigi suur osa tööstusharu kaubandusest kolib virtuaalmaailma.

„Sektor seisab täieliku revolutsiooni lävel,“ ütles ta. “Ühendkuningriigis ütlevad inimesed, et kaubatänavad kannatavad majandussurutise tõttu. See ei ole nii: kaubandustänavad kannatavad, sest inimeste ostmisharjumused muutuvad.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara