Maxima agressiivsed plaanid

Jaekaubandusekett Maxima plaanib tänavu investeerida kauplustesse 30 miljonit eurot. Ettevõtte tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on nende peamine eesmärk mööduda Rimist ning saada turuliidriks.

"See aasta on meie jaoks sümboolne aasta. Alustasime uue jaeketiga Eestis kiiret arengut 2004. aastal ja meil läks kaheksa aastat selleks, et avada esimene suur kauplus ehk Maxima XX supermarket Tallinnas," kommenteeris Maxima Eesti tegevdirektor Vaidotas Pacesa.

Kui vaadata teiste linnade tulemusi suuremate, Maxima supermarketite ja hüpermarketite näitel, siis Pacesa sõnul nad näevad, et selliseid poode on vaja.

"Loodan, et 2012. aasta lõpuks on Tallinnas kolm suurema formaadi kauplust. Kui linnavalitsus lubab, siis tuleb ka neljas," märkis ta.

Ta lisas, et pärast kriisi hakkasid inimesed käima just suurtes poodides ja see tendents jätkub. "Tööpuudus langes, tarbijate sissetulekud on tasapisi tõusmas ja inimesed hakkavad odavatest väikestest poodidest minema teisele tasandile üle," nentis ta.

Maxima investeerib sellel aastal 30 miljonit eurot, millest 85% läheb Tallinna. Seda on kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Eelmisel aastal avati 10 uut kauplust. Tänavu plaanitakse ehitada supermarketid Ümera, Smuuli ja Õismäe teele ning ka Maardusse. Lisaks tuleb Tallinnasse mitu väiksemat kauplust. Samuti tehakse ettevalmistusi, et avada hüpermarket Tallinnas 2013. aasta esimeses pooles.

Loe pikemat intervjuud Maxima tegevdirektoriga tänasest Äripäevast.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara