Autor: Kaubandus.ee • 16. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti, Soome ja Rootsi otsivad üheskoos Hiinast investoreid

Neli Eesti ettevõtet osaleb 19.-23. märtsini toimuval Eesti, Soome ja Rootsi ühisvisiidil Hiina, et luua kontakte võimalike investoritega.

Visiidil osalevad lisaks Eestile Östergötlandi piirkond Rootsist, Päijät-Häme ja Uusima piirkond Soomest. Visiidi eesmärgiks on kolme riigi ainulaadse koostöö abil esitleda piirkonda kui ühtset tervikut, kohtuda Hiina ettevõtete ja ametkondadega, luua kontakte võimalike investoritega ning korraldada kontaktkohtumisi, teatas kaubandus-tööstuskoda.

„Meie piirkondade elanikkond kokku on enam-vähem sama suur kui mõnes Shanghai eeslinnas, kuid meil on siiski pakkuda palju oskusi ning teadmisi, mis tulevad meie riikidevahelise koostöö arendamisel kasuks,“ ütles delegatsiooni juhtiva Östergötlandi maakonna kuberner Elisabeth Nilsson.

Projekti raames läbiviidud uuringud näitavad, et huvi Hiina-suunaliseks äritegevuseks on projektis osalevate piirkondade väikese ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) seas suur. Nilssoni sõnul loovad riikide ametkondade head suhted olulise aluse VKEde toetamiseks nende äritegevuses. „Meie visiit on ideaalne võimalus näidata Hiinas, millist koostööd meie regioonis tehakse, ning rõhutada, milliseid kompetentse ja eeliseid me koos töötamise kaudu saavutame.“

Delegatsioon külastab Shanghaid, Wuxid ja Nanjingi. Visiidi raames toimub üritus nimega „Nordic Room“, kus esitletakse investeerimisvõimalusi ning kus osalevatel ettevõtetel on võimalik tutvustada oma teenuseid ning tooteid. Samuti korraldatakse kontaktkohtumised Hiina, Eesti, Soome ja Rootsi ettevõtete vahel.

Delegatsiooni kuuluvad 11 ettevõtet Eestist, Soomest ja Rootsist. Eesti ettevõtetest külastavad Hiinat Koiv Invest OÜ, Väinamere Teenindus AS, AS Tea Kirjastus ja Sangla Juveelisalong AS. Eesti delegatsiooni kuuluvad Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, teenuste direktor Peter Gornischeff ja projektijuht Priit Raamat, Urmas Varblane Tartu Ülikoolist ja Raul Allikivi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist.

Ühisvisiit toimub Eesti-Rootsi-Soome ühisprojekti BENCH raames, mida rahastatakse Euroopa Liidu Kesk-Läänemere Programmist.

BENCH (Beneficial Business Relations between the Central Baltic Region and China) on Eesti, Soome ja Rootsi koostööprojekt, mida juhib Östergötlandi maavalitsus Rootsist. Projekti Eesti-poolseks juhtpartneriks on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Lisaks osalevad projektis ka Tartu Ülikool ja Tartu Teaduspark ning kaks ülikooli, kaks piirkondlikku arenduskeskust ja üks keskkonnatehnoloogia park Soomest ja Rootsist. Euroopa Liidu rahastatava projekti eesmärgiks on toetada väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid nende püüdlustes suurendada Hiina-suunalist äritegevust. Teiseks eesmärgiks on soodustada Hiina investeeringuid projektis osalevasse piirkonda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757