Nestlé: toiduhindade kallinemine on positiivne

Maailma suurima toiduainetefirma Nestlé sõnul on toiduhindade kallinemine positiivne, sest see võib suurendada investeeringuid uurimisse ja taristusse, aidates tõsta farmide tootlikkust ja suutes ära toita suurema ja rikkama inimkonna.

"Hinnad on jõudmas tasemeteni, mille järelmõju võib olla hoopis positiivne toidu tootmisele," ütles Nestlé tegevjuht Paul Bulcke intervjuus Bloomber Televisionile. "Inimesed on taas huvitatud põllumajanduses töötamisest," lisa Bulcke.

Veebruaris tõusid ülemaailmsed toiduhinnad teist kuud järjest, mille andsid tõuke kallimad hommikuhelbed, küpsetusõlid ja suhkur, teatas ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon (FAO). Organisatsiooni ökonomist ütles, et hinnad püsivad tõenäoliselt praeguste tasemete juures, sest nõudlus sööb ära kasvanud tootmismahud.

FAO maailma toiduhinna indeks rallis 2009. aastal 20% ning järgneval veel 26%. Läinud kuul oli indeks 215,27 punkti peal ja saavutas täpselt aasta varem kõigi aegade rekordi 237,92 punkti juures. 10 aastat tagasi oli indeks veel 88,3 punkti.

Hinnad tõusevad suhteliselt madalalt baasilt, mistõttu ükskõik mis hind kallineb, see tundub kahekordistumisena, ütles Bulcke. "Me elame maailmas, kus järgnevate aastate jooksul lisandub 2-3 miljardit inimest."

Ülemaailmne toidu tootmismaht peab 2050. aastaks kasvama 70%, sest inimeste arv kasvab praeguselt 7 miljardit 9,3 miljardini ja jõukamad tarbijad hakkavad üha rohkem tarbima, hoiatas FAO.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara