Horm: võib tekkida sealiha ülepakkumine

Venemaa piiride lukkuminekust ELi elussigadele võib tekkida ajutine sealiha ülepakkumine, mis kisub toorme hinna alla, arvas Maag Lihatööstuse juht Olle Horm.

"Raske öelda, mis hinnaga juhtub," kommenteeris Horm eesseisvaid muutusi. "Eestist viiakse Venemaale igas kuus 10 000-12 000 elussiga, need sead jäävad nüüd Eestisse ja peavad omale uue väljundi leidma."

Horm lisas: "Arvan, et esimesed üks-kaks nädalat ei juhtu midagi, sead lastakse lihtsalt üle kasvada. Siis võib aga tekkida ajutiselt sealiha ülepakkumine, uusi turge nii kiirelt ilmselt ei leita."

Horm avaldas siiski lootust, et Venemaa-poolne impordipiirang ei kesta kaua. "Venemaa-poolne käik on ka… piiranguid on olnud ennegi ja tavaliselt kehtestatakse need mingi poliitilise järeleandmise saavutamiseks. Tavaliselt tuleb see üsna kiiresti ja ka Venemaa ise ei saa pikalt ilma lihata olla," mõtiskles ta.

Horm märkis, et Maag Lihatööstus on valmis Eesti seakasvatajatelt täiendavat liha ostma. "Meie oleme küll valmis talumeestelt täiendavalt sealiha ostma, aga meie häda on see, et meil ei ole oma tapamaja. Seega saame osta vaid rümpa. Et tappa, peavad nad seal (Rakvere, Valga ja Saaremaa tapamajades - toim) kokkuleppele saama."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara