Colliers: jaekaubanduse kasv toetab kettide laienemist uutele pindadele

Colliersi analüütikute koostatud igakuisest ülevaatest ilmneb, et vaikselt kosuvad nii jaekaubandusturg kui ka ärikinnisvarainvesteeringute turg. Lisaks investorite harjumuspärasele aktiivsusele Tallinnas on kasvanud nõudlus ka pealinnast kaugemale jäävad investeerimisobjektide järele.

„Jaekaubanduse kasv jaanuaris oli märkimisväärne, 15% aastases võrdluses. Samas tuleb siin meeles pidada, et taustal on kehvade aastate võrdlusandmed. 2012. aasta jaanuaris oli jaekaubanduse mahu indeks samal tasemel, kui 2011. aasta märtsis ja aprillis, mis on omakorda ikka veel võrreldav buumieelse tasemega. Võime öelda, et ühelt poolt on jaemüüjate võime üüri maksta taastumas, aga teisalt oleme ikka veel majandusnäitajatelt 2006. ja 2007. aastas. Samas on positiivsed kasvunäitajad kindlasti üks tõukejõud toidupoekettide ulatusliku laienemise jätkamiseks,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Lao –ja tööstuspindade turul ületab Tallinnas ja Harjumaal nõudmine pindade järele pidevalt pakkumist. Kuid lisaks Harjumaale on oodata uute jae- ja tööstuspindade arendamist ka kaugemal pealinnast. Näiteks hakkab Ida-Virumaa tööstuspiirkondade arendamise nõukogu 2012. aasta märtsis arutama maa müüki välisinvestoritele, kes esitatud äriplaani järgi kavatsevad esitatud äriplaani järgi investeerida ehitistesse, masinatesse ja seadmetesse 26 miljonit eurot, luues sellega 2017. aastaks 480 uut töökohta.

„Aktiivsed on ka erainvestorid, kes otsivad võimalusi 1-2 miljoni euro suuruste investeeringute tegemiseks. Lisaks investeerimisobjektidele Tallinnas on suur nõudmine ka väljaspool Tallinna asuvate tugeva rahavooga kinnistute järele,“ sõnas Tinno.

Büroopindade turul on endiselt aktiivseim avalik sektor, kelle käimalükatud arendusprojektid on andnud olulise panuse büroopindade täitumisele. Colliers prognooside kohaselt jääb riigisektori panus määravaks ka veel 2013. aastal.

Colliers International Advisors on osa rahvusvahelisest kinnisvarateenuseid osutavast konsultatsioonifirmast Colliers International, millel on 62 riigis 532 esindust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara