Tööinspektsioon kontrollib aprillis Grossi poode

Tööinspektsioon kontrollib kampaania korras 1.–30. aprillil kauplusteketis Grossi Toidukaubad, kuidas seal täidetakse töölepingu seaduse ning töötervishoiu ja tööohutuse seaduse nõudeid.

Grossi poodide kontrollimine on järg inspektsiooni poolt mullu oktoobris läbi viidud erakorralisele kontrollile Maxima kauplustes, kus avastati 181 erinevat rikkumist, peamiselt töötervishoiu ja tööohutuse nõuete täitmisel. Seega otsustas tööinspektsioon kontrollida, kas sarnaseid puudusi esineb ka teistes kauplusekettides. "Konkreetne ettevõte on valitud arvestades töötajatelt laekunud kaebuste arvu," selgitas inspektsiooni peajurist Meeli Miidla-Vanatalu.

Sügisel kavatseb tööinspektsioon viia läbi sarnase kampaania korras kontrolli ka kolmandas kauplusteketis.

Lisaks korraldab inspektsioon käesoleval aastal neli üleriigilist sihtkontrolli. Luubi alla võetakse järgmised aktuaalsed teemad: tööaja korraldus, psühhosotsiaalsed ohutegurid meditsiini- ja hooldusasutustes ning sisekontroll ehk töötervishoiu ja tööohutuse juhtimine. Suveajal toimub alaealiste töötamise sihtkontroll.

"Sisekontrolli alal esineb ettevõtetes rohkelt probleeme," kinnitas tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg. "Tahame tööandjaid suunata, et nad muudaksid ise töökeskkonda ohutumaks. Sellega tuleb tegeleda igapäevaselt, mitte oodata, kuni tööinspektor tuleb ja ütleb, et midagi on valesti," lisas ta.

Erinevates Eesti piirkondades viib tööinspektsioon läbi ka seitse kohalikku sihtkontrolli, mille teemad ulatuvad tõstetöödest kuni kontoritööni.

Tavapärase järelevalve käigus pööravad tööinspektorid suuremat tähelepanu neile tegevusaladele ja ettevõtetele, kus toimub rohkem tööõnnetusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara