EMT 10st enimmüüdud tootest kuus nutitelefonid

Esimeses kvartalis müüdud nutitelefonide osakaal EMT telefonide kogumüügist moodustas 55%, kasvades võrreldes eelmise aastaga sama perioodiga pea poole võrra.

EMT seadmete müügi juhtimise osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul on 2012. aasta alguses toimunud tõeline läbimurre ja nutitelefonid on vallanud telefonide müügi TOP 10 – kuus enimmüüdud telefoni on nutitelefonid ning ka esikolmik kuulub nutitelefonidele. "Nutitelefonist on saanud tarbeese, sest iga teine telefon, mis müüakse meie esindustes, on nutitelefon," sõnas ta.

Tahvelarvutite müük on kasvavas trendis alates 2011. aasta lõpust, kui laienes mudelite valik, kusjuures mobiilse interneti olemasolu tahvelarvutis on kasutaja jaoks määrav. 95% EMT klientidest valib 3G toega tahvelarvuti, sama näitaja koguturul on GfK Retail & Technology andmetel umbes 66%.

Kuigi tahvelarvutite turuliider on iPad, eelistasid ostjad esimeses kvartalis siiski Samsungi tahvelarvuteid ning enamik seadmeid osteti koos EMT mobiilse internetiga. "Mobiilse interneti olemasolu tahvelarvutis pigem kasvab veelgi, suvi on liikumise ja rändamise aeg, siis tahvelarvuti koos mobiilse internetiga on selleks ideaalne variant, et olla kursis maailmas toimuvaga ka puhkuse ajal," märkis Ratassepp.

Teises kvartalis peaksid müügile jõudma esimesed neljatuumalise protsessoriga nutitelefonid, kuid tõenäoliselt nende mudelite müügimahud pole esialgu nii suured, et edetabelisse mahtuda. Androidi liidripositsiooni võiks natukene kõigutada Nokia Lumia ehk Windows tarkvaraga telefonide tulek, aga esialgu pole veel teada täpset müügialguse kuupäev.

EMT enimmüüdud telefonid tänavu I kvartalis:

Telefonide TOP10
1. Samsung Galaxy Y
2. Huawei U8500
3. LG Optimus Hub
4. ZTE S202
5. Samsung E2530
6. Nokia 101
7. Apple iPhone 4S 16GB
8. Nokia C2-01
9. Samsung Wave Y
10. Samsung Galaxy Gio

Nutitelefonide TOP10
1. Samsung Galaxy Y 
2. Huawei U8500
3. LG Optimus Hub
4. Apple iPhone 4S 16GB
5. Samsung Wave Y
6. Samsung Galaxy Gio
7. Samsung Galaxy S Plus
8. Samsung Galaxy Ace
9. Samsung Galaxy S II
10. Nokia 500

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara