Eestlase tüssaja Soomes on sageli teine eestlane

Helsingin Sanomat on täna kirjutanud põhjaliku loo sellest, kuidas eestlastest töömeestelt petetakse Soomes töötasu välja ja kuidas neid ähvardatakse.

Nii kasutatakse tihti soome keele oskuseta eestlastest töölisi ja nende teadmatust ära eriti just ehituses ja puhastusäris. Ärakasutajad on nii soomlased kui eestlased ise. "Üha rohkem on juhtumeid eestlaste Soomes asutatud ettevõtetes," lausus Soome töökaitseinspektor Eveliina Liiman lehele. "Oma riigi kodanik kasutab ära maamehe teadmatust."

Räigematel juhtudel on jäänud saamata kogu palk. Inspektsioonil on juhtumeid, kus eestlased on töötanud Soomes palgata kolm kuud. Tavaliselt jäetakse maksmata ületundide eest, puhkusekompensatsioon või viimane kuupalk. "Tööandjad arvestavad, et töötaja peaks käima ise Soomes asju ajamas. Kuid kellel on raha Soomes kohtutee ette võtta, kui ei ole ööbimistki," lausus Soome ehitusliidu Tallinna üksuse esindaja Kalev Liibert.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara