Saksa investorid ostsid kaks Tallinna kaubanduskeskust

Saksa suletud investeerimisfondi Eesti tütarettevõte Estnische HafenCity AS ostis oma sidusettevõtete kaudu kaks kaubanduskeskust Tallinna sadamapiirkonnas - Merekeskuse aadressil Mere puiestee 10 ning Lootsi Kaubakeskuse koos Lootsi 8 kinnistuga.

Ettevõtte pressiteates seisab, et ostmise eesmärk on korraldada keskuste edasist juhtimist, uuendamist ning arendamist.

Briti investeerimis- ning nõustamisfirma Aorta Capital Limited poolt korraldatud tehingus osteti varad kohtu ning ajutise pankrotihalduri järelvalve all toimunud endise arendaja ja omaniku Bestok Kinnisvara OÜ võlakohustuste restruktureerimise käigus ning käesolev tehing kujutab endast esimest sellelaadset Saksamaa suletud investeerimisfondi rahapaigutust Eestisse. Arendusprojekt on osa pikaajalisest strateegilisest investeeringust Eestisse, mis Baltimaade juhtiva ning majanduslikult atraktiivseima piirkonnana pakub Saksa fonditurule enim huvi. Tehingut finantseerisid Nordea pank ning LHV pank ja nõustasid ostja poolt advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets ning audiitor- ja maksukonsultatsioonifirma Ernst & Young.  Müüjat nõustas advokaadibüroo Entsik & Partnerid.

Varade kaubandusliku arendamisega tegeleb Estnische HafenCity ning tema investorite nimel Aorta kohalik tütarfirma Reval Signet Development OÜ.

Merekeskus on laevaturistide seas suure tuntuse omandanud ja kaubandusliku potentsiaaliga basaarilaadne jaekaubanduskompleks. Lootsi Kaubakeskus asub paekivist Lootsi kvartali südames, mis etapikaupa muudetakse tuntud moebrändidele ning tippklassi teenustele keskendunud kaubanduskeskuseks, teavitas uus omanik oma plaanidest. Lootsi keskusel saab olema tugev suunitlus ka meelelahutusele ja perekesksusele, teenindades Tallinna merevärava 8 miljonit välisturisti, unustamata seejuures ka kohalikke tarbijaid.

Uudis esimesest suurest arengust Lootsi 8 keskuses jõuab avalikkuseni käesoleval nädalal, mil teavitatakse juhtiva Põhja-Euroopa ankurrentniku esmakordsest sisenemisest Eesti turule, kes toob olulise liiklussõlme lähedal asuvasse uudse kontseptsiooniga keskusesse oma kümnenditepikkuse jaekaubanduskogemuse, globaalse ostujõu ning tunnustatud klienditeenindustaseme.

Estnische HafenCity AS (‚EHC‘) on EstnischeHafenCity GmbH & Co KG, mis on Saksa suletud investeerimisfond erainvestoritele, Eesti tütarettevõte. Aorta Capitali poolt esindatuna on EHC sihiks leida Baltimaades oluliste liiklussõlmede läheduses ärikinnisvara, eesmärgiga neid pikaajaliselt juhtida, uuendada ning arendada.

 

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara