Maxima käive kasvas kvartaliga 23%

Maxima müügitulu Eestis ulatus esimeses kvartalis üle 77 miljoni euro, kasvades aasta varasema perioodiga võrrelduna 23 protsenti.

Maxima käibekasvust tuli osa tänu uutele kauplustele. “Esimeses kvartalis avasime poed Türil ning Haapsalus,” märkis Maxima Eesti juhatuse esimees Vaidotas Pacesa. Ta lisas, et tänavu plaanitakse avada kokku kümmekond uut kauplust. "Mis peamine, avame ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas. Kokku loob jaekett üle 500 uue töökoha.”  Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine.

Pacesa sõnul oli jaekaubanduse kasv esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta algusega väga kiire. "Eelmisel aastal pärssis tarbimisaktiivsust uue rahaga harjumine ja kiire hinnatõus. Nüüd on hindade liikumine mõõdukam ja tarbimisotsuseid tehakse julgemalt,” rääkis Pacesa.
“Samas eelistatakse endiselt soodsamate hindadega poekette ning kampaaniakaupu. Tänu sellele kasvas Maxima käive aasta esimestel kuudel poole kiiremini kui kasvas toidu- ja esmatarbekaupade müük Eestis tervikuna ning Maxima turuosa suurenes oma segmendis ligi 18-protsendini.”

MAXIMA GRUPE, UAB omab Balti riikides ja mujal kokku 485 kaubanduskeskust MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, T-MARKET, T-MARKET EXPRESS  ning ALDIK. Neist 220 asub Leedus, 136 Lätis, 66 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on kokku üle 28 000 töötaja.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara