Viking Line hakkab maismaal kaupmeheks

Kvartalikahjumist teatanud Viking Line avas Tallinnas sadama lähedal asuvas Lootsi kaubanduskeskuses oma esimese outlet-poe maismaal, millega hakkab turiste peibutama.

“Igal aastal tuleb Eestisse 8 miljonit turisti ning ainuüksi soomlased kulutavad 460 miljonit  eurot. Siin on turgu ja potentsiaali,” põhjendas Viking Line’i kommertsala asepresident Harri Winter poe avamist. Ta lisas, et nad plaanivad püüda ka kohalikke inimesi, mitte ainult turiste. “Kõik on teretulnud,” lisas Winter.
Tallinna eelistati asukohana sellepärast, et siin oli tühi koht. Winteri sõnul on nende pood esimene kvaliteetne outlet Eestis. “On alati tore alustada uute äriideedega ja see on absoluutselt uus,” märkis Winter. Ettevõttel on plaan konkureerida kohalike poodidega.
 
Viru Keskus neid konkurendiks ei pea. Viru Keskuse juhi Ants Vasara sõnul ei paku sadama lähedal avatav outlet-pood neile konkurentsi, kuna sihtrühm on väga erinev. Laevafirma sukeldumine riideärisse tema kinnitusel üllatus pole. “Üht-teist on kuulda olnud, aga mitte midagi konkreetset. Aga nagu öeldakse – kus suitsu, seal tuld,” sõnas ta. “Alati peab valmis olema, et tuleb üllatusi, ootamatusi,” lisas Vasar.
Tema sõnul on uue poe avamine positiivne. “Eks igasugune valikuvõimaluse täienemine ja avardamine on Tallinna inimestele teretulnud,” ütles Vasar.
Kannapööret nii erinevasse ärisse Vasar ei mäleta. “Aga kui siin mõelda buumiajale tagasi, siis suundusid paljud äritegijad ootamatult ühest ärist teise, lisaks oma põhiärile. Kriisiajal tulid nad sama kähku tagasi. Mõni läks ka looja karja… Ärimaailm on võimalusterohke ja äraarvamatu,” rääkis ta.
 
Võimalik laienemine. Winter ei välistanud, et kunagi avavad nad samasuguse poe ka Rootsis või Soomes. “Algul me eksperimenteerime siin, vaatame, kuidas kõik sujub. Praegu ei ole meil mingisugust otsust, mis edasi saab,” rääkis Winter.
Viking Line teeb kaupluse projekti raames koostööd äripinna omanikuks olevate Saksa investoritega, kellel on plaan järgmise kolme aasta jooksul Lootsi kvartalis kvaliteetne ostu- ja elamuskeskus välja arendada.
Winter ei öelnud, kui palju plaanitakse sellel aastal kaupluse pealt teenida.
Viking Line’i eelmise aasta 12 miljonilt eurolt 15,1 miljonile eurole kasvanud kahjumit põhjendas laevafirma aruandes kallinenud kütuse ja suuremate remondi- ja hoolduskuludega. “Meie jaoks on palju väljakutseid terve aasta ulatuses,” kommenteeris Winter napilt majandustulemusi.
Viking Line mainis oma aruandes, et nende uue aluse Viking Grace ehitamine läheb Turu tehases plaanipäraselt. Ühes keskkonnagrandiga ulatub uude alusesse tehtav investeeringu maht 230 miljoni euroni. Laeva ostmist rahastab pikaajalise laenuga Soome riiklikke ekspordilaene andev organisatsioon Suomen Vientiluotto Oy. Winteri sõnul hakkab uus säästlikum laev sõitma Turu ja Stockholmi vahet.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara