Helm ja Luman kinnitasid vajadust võidelda varimajandusega

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatus kohtus maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helmiga, kes tutvustas kaubanduskoja juhatuse liikmetele ameti tegevust ja arengusuundi.

Pikemalt peatuti maksupettustega võitlemise ja varimajanduse tõkestamisega seonduvatel küsimustel, teatas koda. 

Kaubanduskoja juhatus rõhutas vajadust tegeleda jätkuvalt aktiivselt ka maksupettustega võitlemisega ning eelkõige just tahtlike maksude maksmisest kõrvalehoidmiste ja pettustega. Seetõttu oodatakse maksuhaldurilt just riskipõhist lähenemist ja organiseeritud maksupettustega tõhusat võitlemist. 

Helm tutvustas ka maksuhalduri ideid töötajate registreerimisel ning seoses elektroonilise e-kviitungi loomisega. Kaubanduskoja juhatuse liikmed leidsid, et kõik ettepanekud ja initsiatiivid väärivad arutamist, aga sealjuures tuleb kindlasti äärmiselt tõsiselt analüüsida ettepanekuid, mis võivad suurendada ettevõtjate halduskoormust. Kaubanduskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani sõnul on kõrge halduskoormus tegutsevatele ettevõtetele pidevalt probleemiks olnud ning olukorras, kus kuni üheksa töötajaga mikroettevõtete osakaal tegutsevate ettevõtete seas järjest kasvab, tuleb aktiivselt otsida võimalusi halduskoormuse vähendamiseks. Lumani sõnul tuleks uute kohustuste loomise asemel esmalt mõelda, kuidas seniste kohustuste täitmine ettevõtjale lihtsamaks muuta ning vaadata, kas kõik riigi ees täna täidetavad kohustused oma kunagist kehtestamiseaegset eesmärki jätkuvalt täidavad. „Kui seniseid kohustusi konsolideerida, nende täitmine ettevõtjale lihtsamaks muuta ja seejuures tagada, et riik saaks andmeid kiiremini ja täpsemalt, oleks ka tulemus tervikuna positiivsem,“ sõnas Luman.

Elektroonilise e-kviitungi loomise idee tekitas juhatuse liikmetes küsimusi ning nad rõhutasid, et esmalt oleks vaja üheselt välja selgitada, millise probleemi vastu sellega võidelda soovitakse ja kas tegemist on eesmärki saavutades ikka proportsionaalse vahendiga. 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara