Eurostat: ELi riikide käibemaksud jätkavad kasvu

Erinevate ELi riikide käibemaksumäärad jätkavad kasvu, vahendas Dienas bizness Eurostati avaldatud tendentse. Peale pikka alanemisperioodi on hakanud ELi riikides aga kasvama ka üksikisiku tulumaks.

Käibemaks ulatub Luksemburgis 15% ja Küprosel 17%ni, kuid kõrgeimate määradega paistavad silma Ungari (27%) ning Rootsi ja Taani (25%). Alates 2008. aastast on käibemaks pea kõigis 27 ELi liikmesriigis tõusnud.

Kõige kõrgema üksikisiku tulumaksumääraga paistab silma Rootsi, kus tulult tuleb riigile loovutada 56,6%. Järgnevad Taani (55,4%), Belgia (53,7%), Holland ja Hispaania (52%), Austria ja Suurbritannia (50%). Kõige madalam üksikisiku tulumaks - 10% - on Bulgaarias. Slovakkia on oma 19%ga tagantpoolt teine.

ELi maade keskmine maksukoormus oli 2010. aastal 38,4%.

Ettevõtte tulumaks on ELis viimastel aastatel samuti kasvanud, ehkki varem oli näha langustendentsi. Ettevõtte tulumaks on kõige kõrgem Prantsusmaal - 36,1%. Järgnevad Malta (35%), Belgia (34%). Kõige madalam ettevõtte tulumaks on kehtestatud Bulgaarias ja Küprosel - 10%. Iirimaal tuleb ettevõtet kasumilt maksta 12,5%.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara