Arvamus: väikefirmadele kolmeleheküljeline aastaaruanne

Euroopa Komisjon paneb ette, et kuni 50 töötajaga ettevõtted piirduksid edaspidi kolmeleheküljelise majandusaasta aruandega, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Katariina Krjutškova.

Silmaga on näha, et need firmad tegutsevad, teenivad käivet ja kasumit. Ometi on keeruline tuvastada, kuhu ja kuidas ettevõtjad raha liigutavad.
Mõneti on kolmeleheküljelised aruanded õigustatud, sest väikeettevõtjate elu võikski lihtsam olla, et seeläbi elustada ettevõtluskeskkonda. Teisalt tuleb sageli ette, et suurimaid rahaliigutajad ongi üheliikmelised ettevõtted.

Vähe sellest, et ettevõtjad ei saa edaspidi oma äripartneri majandamisel silma peal hoida, kannatab ka avalik sektor ja avalikkus. Statistikaametil on edaspidi vähem andmeid, mille põhjal kokku panna rahvamajanduse näitajaid. Näiteks on üha keerulisem hinnata väikeettevõtete võlakoormust.

Teisest küljest ei saa hankekorraldajad enam avalikult maksimaalset infot ettevõtja kohta, kes pakkumise esitavad või võidavad. Rääkimata sellest, et ka ajakirjandusel on edaspidi üha keerulisem kahtlust äratavate ettevõtete kohta infot saada.  

Need on Euroopa Komisjoni nõuded ja liikmesriigid neid tõenäoliselt täiendada ei saa, kuid Eestile on  uus kord tagasiminek.

Osale arutelus

  • Vilja Kiisler, Katariina Krjutškova

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara