Külasepp: Eestis on väikeettevõtjad vaeslapse rollis  

Äripäev küsitles ettevõttlikke inimesi teemal, kas väikepoodnikele tuleks teha maksusoodustus.

Grüne Fee ASi juht Raivo Külasepp märkis, et seda peaks vaatama laiemas kontekstis, kui ainult väikekaupmeeste maksusoodustus, näiteks regionaalpoliitika kontekstis. Meil on põhjendamatult vähe räägitud neist, kes riigile maksu tekitavad ehk väikeettevõtjatest, pigem räägitakse neist, kes makse jagavad. Võrreldes muu Euroopaga on meil väga vähe väikeettevõtteid. Inimeste esimene küsimus on, et mis nad sellest saavad, kui nad oma ettevõttes 24 tundi päevas töötavad. Seetõttu on lihtsam minna palgatööle. Arvan, et riik peaks väikeettevõtteid toetama nii maksusoodustustega kui ka muul moel, et väikeettevõtteid tekiks juurde.

Reklaamistrateeg Indrek Avarand kirjutas Äripäeva arvamuskülgedel, et väikekaupmeestel on üha raskem suurte robotlikuks muutunud kaubanduskettidega nagu Selveri, Prisma, Rimi jt konkurentsis püsida. Kaubanduse ketistumisele saaks piiri panna maksupoliitikaga, tõstes makse ketikaubandusettevõtetel ja vähendades neil, kes kettidesse ei kuulu.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara