Eesti Post: Soomes on juba 21 operaatorit, kelle vahel e-arved liiguvad

Eesti Post kommenteeris uudist, et Eestis käivitus e-arvete rändlus, et operaatorite paljusus on tervitatav ja Soomes on 21 operaatorit, kelle vahel e-arved liiguvad.

"Rahvusvaheline praktika näitab, et roaming on klientidele kasulik ja operaatorite paljusus tervitatav – Soomes on näiteks 21 operaatorit, kelle vahel arved liiguvad,“ kommenteeris logistikadivisjoni juht Toomas Türk. 

Türgi sõnul tuleb operaatori valikul jälgida hinnapaindlikkust, tehnoloogiat ja kompetentsi, aga ka võimekust erinevaid kanaleid kombineerida (elektrooniline ja füüsiline) ja integreerida olemasoleva majandustarkvaraga ning oskust andmekvaliteeti korrastada. "Roaminguga lihtsustub Eesti Posti eArvekeskuse klientidele arvete saatmine ja vastuvõtmine,“ lisas Türk. 

Eesti Posti eArvekeskus on olnud edukas ka Baltikumi üleste müügiarvete kättetoimetamisel ja plaanib lähitulevikus käivitada ka rahvusvahelise roamingu. 

Elektroonsel teel edastatavate arvete osakaal tervikuna on üle 90% (peamiselt PDF-formaadis arved e-kirja teel). Ettevõtete vahel saadetavate digiarvete mahu kasv sõltub eelkõige arve vastuvõtja eelistustest, niipea, kui hakatakse omavahelistes kokkulepetes nõudma digiarvet, nende osakaal ka kasvab. 

Digiarvete (ehk süsteemide vahel edastatavate arvete) kasvuks prognoosib Eesti Post sel aastal ca 10%, mis on kindlasti väga madal, kuid kasv sõltub eelkõige sellest, kui kiiresti suured arvete väljastajad ja suured arvesaajad digiarvetele üle lähevad. 

Euroopas läbiviidud e-arvete uuring näitab, et Euroopas saadeti 2011. aastal 3 miljardit e-arvet. E-arvete osakaal kasvab keskmiselt 30% aastas.

Eesti Posti eArvekeskuse 2011. aasta andmete põhjal on elektroonsete arvete osakaal kasvanud kuust-kuusse üle 20% ja eriti jõudsalt on kasvanud riigisektoris e-arvete hulk. Avalikus sektoris on väga hästi läinud ostuarvete elektroonse menetluse kasutusele võtmine. Samas on avalikule sektorile edastatavate digiarvete osakaal jätkuvalt madal. Eraisikute arvete osakaal on ca 1/2 kogu e-arvete hulgast.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara