Omanik sai Maardu kaubakeskuse libaoperaatorilt kätte

Maardu kaubanduskeskust 1,5 aastat ebaseaduslikult enda käes hoidnud Maardu Centrum OÜ esindajad tunnistasid värskes kohtumääruses, et neil polnud õigust hoonet kasutada ning keskuse võtab nüüd üle seaduslik omanik.

Maardu kaubanduskeskuse avalikult enampakkumiselt sügisel 2010 ostnud OÜ Barensholm esindaja Arto Autio sõnul nõustus hoones tegutsenud seltskond lõpuks lahkuma. "Maja hõivamine oli hoone endise pankrotistunud omaniku poolt ette planeeritud ning nende eesmärk oli üleandmisega venitada, et rentnikelt raha edasi koguda," ütles ta.

"Kurb on see, et omanik peab Eesti Vabariigis oma omandi kasutamise nimel poolteist aastat kohut käima, hea uudis aga see, et õiglus pääses vähemalt lõpuks võidule," lisas Autio.

Tema sõnul on neil pärast keskuse kättesaamist eesmärk maja korda teha ning Maardu suurim kaubanduskeskus käima saada. "Alustame kohe projekteerimisega ning teeme korraliku ja kaasaegse uuenduskuuri," märkis Autio.

Lahendus selgus läbi Harju maakohtu kompromisslahenduse, millelt kohaselt pole ega ole ka olnud pankrotistunud omanikuga sõlmitud n-ö operaatorleping reaalselt kehtiv. Libaoperaator Maardu Centrum OÜ kohustub hoonest välja kolima kümne päeva jooksul alates kohtumääruse jõustumisest.

Investeerimisfirma Brave Capitali juhitav Barensholm ostis piirkonna suurima, Maardu kaubanduskeskuse 2010. aasta oktoobris. Hoone endine pankrotistunud omanik MA Kinnisvara Invest OÜ oli enne enampakkumist endaga seotud ettevõtte – Maardu Centrum OÜga sõlminud n-ö operaatorlepingu, mille alusel hoiti hoonet poolteist aastat edasi enda käsutuses.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara