Horizon Tissue: Uus kaubaaluste haldamise süsteem tõstab efektiivsust

Eesti suurim pehmepaberi tootja Horizon Tissue teatas, et sõlmis lepingu maailma juhtiva kaubaaluste ning -konteinerite haldamise lahendusi pakkuva ettevõttega CHEP, et parandada ettevõtte kaubajaotuse ja logistika efektiivsust. 

Daisy kaubamärgi all pehmepaberi tooteid valmistav Horizon Tissue on CHEPi esimene klient Eestis ning hakkab rentima CHEPi kaubaaluseid oma toodete ekspordil Belgiasse, Hollandisse, Luksemburgi, Saksamaale, Taani, Soome, Norrasse ja Rootsi.
Horizon Tissue juhatuse esimees Enrico Galli ütles, et CHEPiga toimuva koostöö eesmärk on parandada konkurentsivõimet, vähendades kaubaaluste haldamise ja logistika kulusid. "Investeerisime märkimisväärseid summasid, et osta endale kaubaaluseid toodete ekspordiks, kuid nende samade aluste Eestisse tagasitoomine oli kulukas ning eksportkaubale mõeldud alustele kulutatud raha oli sisuliselt kadunud," lisas ta.

“CHEPi pakutavate lahendustega säästame raha kaubaaluste haldamisel ja hooldamisel. Me tasume CHEPile aluste kasutamise eest toote transpordil ning CHEP kasutab seejärel oma ulatuslikku võrgustikku, et alused sihtkohast tagasi toimetada. Oleme praegu suurendamas oma turuosa Lätis, Leedus ja Soomes ning kavatseme teha koostööd CHEPiga, et saada tuge meie kasvuplaanidele. Horizon Tissue kliendid on uuenduse hästi vastu võtnud,” ütles Galli. 

CHEPi Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna president Rodney Francis sõnas, et paljud rahvusvahelised ettevõtted on otsustanud laiendada oma tegevust Kesk- ja Ida-Euroopas, kasutades CHEPi kaubaaluste jagamise süsteemi, pärast seda kui on ilmnenud ebaefektiivsus ja suured kulud puidust aluste süsteemi haldamisel. "Tervitame Horizon Tissue’d oma klientide seas ning usume, et partnerlus areneb edasi, kuna töötame mõlemad tarneahela juhtimise protsessi efektiivsuse säilitamise nimel," kommenteeris Francis.

 

Singapuri päritolu Tolaram Groupile kuuluv Horizon Tissue toodab Daisy kaubamärgi all tualett- ja majapidamispaberit, paber- ja kosmeetilisi taskurätte ja teisi pehme paberi tooteid. Ettevõtte peamised turud on lisaks Eestile Lätis, Leedus, Põhjamaades, Beneluxi riikides ja Saksamaal.

 

CHEP tegutseb Kesk- ja Ida-Euroopas 1998. aastast ning on piirkonnas oluliselt kasvanud, tegutsedes praegu Tšehhi Vabariigis, Kreekas, Ungaris, Poolas, Slovakkias, Sloveenias ja Türgis. Novembris 2011 teatas ettevõte tegevuse laiendamisest veel seitsmesse riiki: Rumeeniasse, Bulgaariasse, Horvaatiasse, Serbiasse ning Balti riikidesse.

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara