Heinver: erivajadustega inimeste tööd peab juht hästi planeerida oskama

Selveri kogemus erivajadustega inimeste tööandjana on ligi kümneaastane.

Heinver märkis, et nad teevad värbamisel koostööd erinevate organisatsioonidega, näiteks Astangu Kutserehabilitatsioonikeskusega ja Tugikeskusega Juks, aga ka Töötukassa vahendusel on nad inimesi leidnud.

"Selles valdkonnas liigub sõna kiiresti ning mõnikord võetakse meiega ka otse ühendust ja pakutakse koostööd," kommenteeris Heinver.

Erivajadusega inimesed töötavad Selveris peamiselt müügisaalis teenindajate või kärulükkajatena. Puuetega inimeste palkamisel peab arvestama nii plusside kui miinustega. Ühelt poolt on enamasti tegu väga pühendunud, sõbralike ja lojaalsete töötajatega, kes jäävad tööle pikaks ajaks ning avardavad ka teiste meeskonnaliikmete silmaringi.

"Nad võetakse kollektiivis hästi omaks ning nad armastavad enamasti rutiinset tööd. Teisalt vajab sellise töötaja sisseelamine tavapärasest rohkem aega ning juhendamist, neile ei sobi mitmekesine ja vastutusrikas töö ning nad kardavad stressi tekitavaid olukordi. Juhul kui juht oskab hästi nende tööd planeerida, siis toimib koosöö üldiselt hästi ning võib kujuneda väga pikaajaliseks," jagas Heinver oma kogemusi.

 Selver pälvis 2006. aastal puuetega inimeste sõbraliku tööandja tiitli.

 

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara