Stockmanni ärikasumi kiire kasv tuli Venemaalt

Soome Stockmann Groupi teise kvartali ärikasum kasvas teises kvartalis 16 protsenti, 29,7 miljoni euroni. Enim kasvas ärikasum Venemaal, teatas ettevõte Helsingi börsile.

Kontserni konsolideeritud käive kasvas kvartaliga 5,3 protsenti, 537,2 miljoni euroni.

Stockmann Groupi juhatuse esimees Hannu Penttilä kommenteeris, et kaubamajade üksuses on eriti edukad olnud kampaaniad ”Hullud Päevad!” ja uued kaubamajad Venamaal. Samuti kasvas Lindexi käive ja turuosa kõikidel turgudel. Seppälä tulemus jäi ootustele alla. ”Me rajasime ühise moeketi üksuse ja loodame kasvu Lindexi ja Seppälä sünergiast,” märkis Penttilä.

Stockmann Groupi pikaajalised finantseesmärgid on: marginaal minimaalselt 12%, minimaalselt 20% kaasatud kapitali tootlust, turust kiirem käibe kasv ja omakapitali osakaal bilansimahust minimaalselt 40%. Nõukogu kinnitas, et need finantseesmärgid tuleb saavutada aastaks 2015.

Kogu 2012. aasta prognoosi jättis ettevõtte muutmata, korrates vaid, et käive ja ärikasum ületavad eelmise aasta tulemusi juhul, kui olukord kaubandusturul ja maailmamajanduses drastiliselt ei muutu. Ettevõte toonitas teates, et arvestada tuleb olukorda maailmamajanduses, mis on ebastabiilne ning tarbijate kindlustunde vähenemist ja see on juba juhtunud ka Soomes.

"Vene turg jätkab nähtavasti kasvu ka edaspidi ning näitab paremaid tulemusi Põhjala riikidest. Samuti ootame, et kasvab meie tarbijate hulk ka Balti riikides, aga tarbijakindlus on saanud löögi kõikidel meie turgudel," kommenteeris Penttilä.

Stockmann Group on noteeritud Helsingi börsil.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara