Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 15. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiimari poodidele annab uue näo Eesti Kitman Thulema

Baltimaade juhtiv avaliku ruumi sisustaja Kitman Thulema AS allkirjastas eile lepingu Tiimari Retail OY-ga Tiimari kaupluste renoveerimiseks Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus.

Tiimaril on 176 kauplust Soomes ja 20 Balti riikides, teatas ettevõte

”Tiimari hanke võit on mahult suuremaid ja oma eksklusiivsuses tähtsamaid lepinguid Kitman Thulema AS-i portfellis. Kitman Thulema tuntus ja usaldusväärne positsioon Soome kaubandussisustuse turul on selle lepinguni jõudmisel olnud olulise tähtsusega. Hanke võidu ja lepinguni viisid Kitman Thulema unikaalsed ja efektiivsed oskused liitmaks erinevaid materjale (nii puidu kui ka metalli) teostamaks selliseid projekte. Kitman Thulema tehnoloogiline ja mahu võimekus on piirkonnas üks suurimaid,” ütles Kitman Thulema AS-i juhataja Ilo Rannu.

Tiimari Oyj Abp korraldatud renoveerimishanke hinnanguline maht on kuni viis miljonit eurot. Kitman Thulema AS-i tegelik tööde maht selgub kolme aasta renoveerimisgraafiku kinnitamise järel. Järgmise kolme aasta jooksul on Tiimari kaupluste uuendamine Kitman Thulema ainupädevuses.

Kitman Thulema renoveerib veel käesoleval aastal 11 Tiimari kauplust Soomes ja ühe Leedus. Järgmise 29 Soomes asuva Tiimari poe renoveerimisgraafik on samuti juba kinnitatud.

Kitman Thulema eksport Soome suureneb tänu sellele lepingule järgmisel kolmel aastal eelmise aastaga võrreldes hinnanguliselt kuni 20%.

Eksport moodustas 2011. aastal kogu Kitman Thulema müügimahust 56 protsenti. Kitman Thulema ekspordib Soome, Lätti, Leetu, Rootsi, Taani, Saksamaale, Venemaale ja Prantsusmaale.

Soomes olid 2011. aastal Kitman Thulema suuremad kaubanduskliendid Neste, Citymarket, Rautakesko, Musti ja Mirri, Tokmanni, L-Fashion Group (Luhta, Aleksi 13). Suuri tellimusi valmistati ka Veikkaus OY (Soome Loto) ja maailma suurima saunabrändi Harvia tellimusel.

Kitman Thulema AS annab tööd 142 inimesele ja kuulub Eesti kapitalil põhinevale investeerimis- ja valdusfirmale NG Investeeringud, mis tegutseb tööstuse, kinnisvara ja kaubanduse alal. Kitman Thulema AS asutati 1936. aastal metallitehasena, olles tänaseks 76-aastase tootmis- ja ekspordikogemusega suurim kaubandussisustuse arendaja Baltimaades.

Äripäeva Tööstusuudiste teemaveeb toostusuudised.ee korraldab 11. septembil Tööstuse klubi ettevõttes Kitman Thulema, kus räägitakse teemal "Kuidas Venemaal äritegevust arendada?", kus ettevõtte juhataja Ilo Rannu räägib nende edukast ekspordikogemusest. Osalemine klubis maksab 59 eurot + km. Osalemiseks kirjutage [email protected]

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757