Konkurents sunnib Grossi laienema

Eesti üks edukamaid jaekauplejaid, Oleg Grossile kuuluv OG Elektra kasvatas möödunud aastal kasumit ligi kolmandiku võrra. Gross prognoosib, et käive tänavu küll kerkib, kuid kasum kahaneb.

OG Elektra käive kasvas mullu ligi kahe miljoni euro võrra 69 mln euroni. Kasumit kogunes kolmandiku võrra enam kui aasta varem ehk 4,3 mln eurot. Dividende omanik võtta ei plaani.

„Sel aastal eelduslikult kasum langeb ja käive kasvab kuni 10%,“ prognoosis Gross, kelle sõnul suurenes mullu kasum eelkõige põhivara kasumlikust müügist, mis suurendas kasumit ligi kolmandiku võrra. „Kasumi suurenemisele avaldas ka mõju töötajate arvu vähendamine, kuna just tööjõukulud moodustavad väga suure osa kõigist kulutustest.“ Ettevõte vähendas aastaga täätajate arvu ligi kümnendiku võrra 598ni.

Edukast aastast hoolimata Gross dividende jaotada ei plaani. „Konkurents turul on ülitihe ja lähiaastatel peab üritama jätkuvalt uusi kauplusi juurde rajada,“ selgitas ta.

Tänavu avas firma kaks uut kauplust, millele lisandub septembris-oktoobris veel kaks. Järgmisel aastal läheb ehitamisele ja avatakse 3-5 uut poodi, millest kolm Paldiskis, Keilas ja Jõhvis ning küsimärgiga on laienemised Järvakandis, Suure-Jaanis ja Sauel. „Välistada ei saa ootamatuid pakkumisi, mida läbi aastate ikka on olnud,“ lisas Gross.

OG Elektra kuulub 100% Oleg Grossile.

Osale arutelus

  • Ave Lepik, Laura Mallene

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara