Jüri Käo: Jaemüük kasvas päris hästi, sisetarbimise kasv ka tuntav 

Jaemüük kasvas juulis päris hästi, sisetarbimise kasv on täitsa tuntav, kommenteerib tänases Äripäevas suurettevõtja Jüri Käo.

Käo on üks suuromanikke firmas NG Investeeringud, kuhu kuuluvad tööstusettevõtted Liviko, Balbiino ja Kitman, kinnisvara arendusega tegelevad Roseni Majad ja Roseni Kinnisvara ning kaubanduse ja autoäri ettevõtted Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, Selverid, ABC Kinga ja SHU kauplused, I.L.U. kauplustekett ning KIA Auto ja juunis ostetud Viking Motors.

Rahandusminister Jürgen Ligi peab majanduse teise poolaasta loodetava kasvu peapõhjusteks Eesti peamiste kaubanduspartnerite paremat kasvuväljavaadet ja tarbimise suurenemist.

"Tahaks, et eksport oleks see põhiline, eriti sellise väikese riigi puhul nagu oleme," rääkis Käo majandusveduritest ja tõi välja ka tõiga, et kogu eurotsooni kriis on toonud selle, et euro on läinud odavamaks. "See on Eestile võimalus. Kuna Euro on odavam, oleme oma toodangu ja teenustega täna konkurentsivõimelisemad kui enne," rääkis Käo ja lisas, et vaatamata sellele on Põhjamaad siiski väga tugevad ning Rootsi üllatas viimaste tulemustega.

"Kogu Põhja-Euroopa ja ka Eesti kuuluvad nagu mingisse oaasi, mille põhjused kõik pole päris selged, aga praegu see nii on ja ei oskagi öelda, kus majandustel läheks nii hästi kui kogu Skandiaavias ja Eestis sealhulgas. Seda olukorda me nüüd naudime, annaks jumal, et see jätkuks," kommenteeris suurettevõtja Jüri Käo majanduse hetkeseisu ja lisas, et üldiselt on tema majanduse arengu osas positiivselt meelestatud.

"Tunne on jah positiivsem, kuid see tuleneb eeldusest, et Kreekas mingit kollapsit ei tule. Kui Kreekas tuleb kollaps, võib kõik keerata negatiivses suunas," rääkis Käo. Tema sõnul tuleb neljas kvartal müügiettevõtetel äriliselt väga hea. "Selle kvartaliga tehakse aasta tuludest suurem oksa. Kuna tarbimiskindlus on inimestel kasvanud ja sissetulekud on ka kasvanud, siis julgeksin minal 3%st majanduskasvu oodata," märkis Käo. 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara