Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduspindade keskmine ruutmeetri hind Tallinnas 7,8 eurot

Kinnisvaraportaali city24.ee andmetel küsisid kaubanduspindade üürileandjad septembri alguse seisuga Tallinnas ruutmeetri eest keskmiselt 7,8 eurot.

Pealinna kaubanduspindade ruutmeetri keskmised pakkumishinnad olid kinnisvaraportaali City24.ee andmetel 3. septembri seisuga linnaosade kaupa eurodes järgmised:

Vanalinn – 15,9Kadriorg – 11,0Kesklinn – 9,4Pirita – 8,6Haabersti – 8,2Nõmme – 7,0Lasnamäe – 6,5Mustamäe – 5,6Kristiine – 5,5Põhja-Tallinn – 5,4

Samal ajal otsiti üürilisi ligi 700 erinevale kaubanduspinnale. Võrreldes üüripakkumisi möödunud aasta tasemega, ilmneb, et kaubanduseks sobilike objektide pakkumiste arv on vähenenud keskmiselt 25 protsenti.

"Endiselt jätkub kaubanduspindade koondumine kaubanduskeskustesse. Samuti eksisteerib keskuste endi vahel konkurents, mis kajastub ka küsitavas üürihinnas. Kaubanduspindade üürimäärade peamiseks mõjutajaks on jalakäijatevoo suurus kaubanduskeskuste siseselt või jalakäijate tänavatel nagu näiteks Viru tänav," ütles 1Partner Kinnisvara juhatuse esimees Martin Vahter.

Endiselt jätkub tema sõnul kaubanduspindade väljavool vanalinna piirkonnast, mis asenduvad toitlustus- ja meelelahutuspindadega.

"Hetkel on kõige suurem puudus 50-100 m² suuruste pindade järele kaubanduskeskustes või pea- ja magistraaltänavate ääres. Viimastel juhtudel on üüritaseme määrajaks vitriinakende ja parkimisvõimaluste olemasolu," rääkis Vahter.

Tema sõnul on lähiaastatel Tallinna kaubanduspindade turul oodata mõningaid muudatusi, sest seda sektorit mõjutavad Lasnamäele rajatava Panorama City ja kesklinna postimaja hoone asemele rajatava kaubanduskeskuse valmimised.

Uus Maa Kinnisvarabüroo hiljuti avaldatud esimese poolaasta kinnisvaraturu ülevaade kinnitab, et kaubanduspindade turg on jätkuvalt optimistlik – jaemüüginumbrid näitavad kasvu, samuti on tõusnud tarbimiskulutused, toidukaupade jaemüüjad tunnevad huvi laienemise vastu ning suuremates kaubanduskeskustes ja populaarsematel äritänavatel on vakants nullilähedane.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757