Kas Ukraina kaubanduspind on väärt investeering?

Eesti rikkaim inimene, kaubandus- ja kinnisvaraärimees Hillar Teder on jõudnud lõpusirgele oma Ukraina ettevõtte börsile toomise ettevalmistustöödega.

Tänase Äripäeva kaaneloos on küsitletud ka teisi eesti ettevõtjad ja spetsialiste, et kui atraktiivne on investoritele praegu Ukraina kaubanduskinnisvara.

JOAKIM HELENIUS, Trigon Capitali suuromanik
"Ma arvan, et ettevõtte börsile viimine on Hillar Tederil suurepärane idee, kuid tänavune aasta on börsile minekuks keeruline. Kui tal börsiplaan sel aastal ka ei peaks õnnestuma, siis tasub kindlasti uuesti proovida järgmisel aastal. Nad võivad olla atraktiivsed Ukraina ja Venemaa suunal tegutsevatele rahvusvahelistele investoritele, kellel pole kohalikega võrreldes samu investeerimisvõimalusi".

AHTI ASMANN, endine SEB Ukraina juht

"Ukrainas on suured linnad, kus elab palju inimesi. Sellest loogikast lähtuvalt on kaubanduskeskuste arendusettevõttel potentsiaali. Ma ei tea midagi detailidest ja infot on vähe selle kohta, et saaksin öelda, kas see on hea või halb mõte. Hillar Teder on tükk aega Ukrainas tegutsenud ning tema kogemus on tohutu. Ju ta teab, mis ta teeb. Olen Hillar Tederiga ikka kokku põrganud ning olen tema suuremates kaubanduskeskustes käinud ka. Väga viisakad keskused on. Seal käib palju rahvast, auto parkimiskohta oli väga raske leida. Kaubanduskeskuste arendustel on Ukrainas potentsiaali, kuid kõik sõltub asukohast, formaadist ja sellest, kes kogu selle kombinatsiooni kokku paneb. 

SVEN KUNSING, SEB Varahalduse juhatuse liige

"Jälgime Ukraina suunal toimuvat, see on nn of-benchmark turg meie jaoks, mis tähendab, et paigutused sinna on suhteliselt vähesed võrreldes näiteks Venemaaga. Ukraina poliitiline ja makrokeskkond on keerulisemad ja see teeb meid ettevaatlikumaks".

Tederi firma börsiplaanidest saab lugeda pikemalt täna ilmunud Äripäevast.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara