Autor: Juuli Laanemets • 17. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurioosum: mees jõi poes salaja 3 minutiga 2 liitrit alkoholi

G4Si turvatöötajad andsid kiirabi meedikutele üle ühes Haabersti kaupluse riietumiskabiinis mõne minutiga kaks liitrit alkoholi ära joonud ja selle tagajärjel teadvuse kaotanud mehe.

15. oktoobril kella 17.20 paiku kaupluse riietuskabiinis kolme minuti jooksul liitri viina ning liitri siidrit ära joonud mehe seisund halvenes müügisaalist väljumisel sekunditega. Turvatöötajad toimetasid mehe turvaruumi, kutsusid talle kiirabi ning andsid juhtunust teada ka politseile. Kohale saabunud politsei fikseeris juhtumi ning kiirabi viis teadvuse kaotanud mehe endaga kaasa. 

Eluohtliku alkoholikoguse tarbinud meheks osutus turvatöötajatele juba varasematest aegadest tuttav Maks, kelle „lemmikuteks“ olid varemgi keeratava korgiga alkohoolsed joogid, neist eelistatumad – Põltsamaa veinid. G4Si turvatöötajate kõrgendatud tähelepanu alla sattus kiirjoomist praktiseeriv Maks esmakordselt 2007. aasta mais kui ta kolme päeva jooksul pealinna erinevates kaubanduskeskustes kokku üheksa pudelit Põltsamaa veini ära jõi ja viiel korral politseile üle anti. Mehe varasemad vägiteod on näidanud, et ühe veinipudeli tühjendamiseks ei kulu tal aega rohkem kui 20 sekundit.

Tänavu 9 kuu jooksul andsid G4Si turvatöötajad politseile üle 3049 õiguskorra rikkujat, neist valdav osa – 2189 tabati poevargustelt. Üle Eesti tagastati kaubandusettevõtetele vargustelt tabatud õigusrikkujate käest ära võetud kaupa rohkem kui 68 000 euro eest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757