Valgas täieneb suletud poodide rivi

Poolteist kuud tagasi sulges Valgas uksed maakonna ainus jalatsikauplus Walking. Sama saatuse ootel on rõivakauplus A&G.

Sahinaid poe sulgemisest on linnarahva hulgas liikunud juba mõnda aega, kirjutab Valgamaalane. A&G Kaubanduse esindaja kinnitas väljaandele, et kauplus suletakse 2013. aasta veebruarist.

"Meil on äärmiselt kahju, aga majanduslikel kaalutlustel oleme sunnitud rõivakaupluse Valgas sulgema. Me ei tee seda kergekäeliselt, aga kahjuks ei jää muud üle," vastas A&G Kaubanduse tegevjuht Anu Mahlapuu.

Aeg, mil Valgas oli suur tööstuskaupade kauplus, kus müügil nii laste-, meeste- kui naisteriided, kingad, ehted, pesu, kellad ja muud aksessuaarid, pole veel mägede taha jäänud. 2010. aasta alguses põhjendas Põlva Tarbijate Ühistu tööstuskaupade müügidirektor Aulis Pellenen kaubamaja sulgemise otsust samuti vähese käibega.

"Põlvas, mis asub Tartust 46 ja Võrust 25 kilomeetri kaugusel, müüme garderoobikaupa kordades rohkem. Kas tõesti Valga rahvas eelistab käia 100 kilomeetri kaugusel Tartus?" imestas müügidirektor toona.

Siis olid Valgas avatud veel sisustuskauplus Home4You, rõivapood Ohhoo, Kalevite Koda, Novalux ja kullapood, mis kõik viimase paari aasta jooksul väikese käibenumbri pärast uksed sulgenud. Positiivse poole pealt saab nimetada kaupluse FeNg avamist.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara