PwC: eratarbimine alla ootuste, ent siiski kasvutrendis

PwC globaalne tarbijaindeks näitab, et maailmamajanduse taastumine on viimastel kuudel kaotamas oma hoogu.

Kogu suve väldanud ülemaailmne eratarbimise kasvu pidurdumine võib lähikuudel siiski taas pöörduda pisut kiiremale kasvule.

PwC globaalne tarbijaindeks, mis lisaks võrdlusele aasta taguse seisuga kajastab ka lühemat, kolmekuulist trendi, näitab, et tänavu maikuus alguse saanud maailma majanduskasvu pidurdumine saavutas madalpunkti augustis, ent on seejärel vähehaaval taastumas. Tõus jääb eeldatavalt küll alla pikaajalistele ootustele, kuid pole ka alust karta uut üleilmset majanduslangust.

Eesti PwC ärinõustamisüksuse juht  Teet Tender  ütles, et tarbijakäitumine on maailmamajanduse taastumise seisukohalt kriitilise tähtsusega, kuna eratarbimine moodustab enam kui poole maailma SKP-st. „Masu-järgne „uus normaalsus“ tähendab muuhulgas ka seda, et isegi kindlustunde kasvades kulutavad inimesed vähem ning säästavad rohkem kui 2008.aastale eelnenud buumiajal“. Ehkki eri riikide võrdlusandmeid uuring otseselt ei sisalda,  võib julgelt oletada, et meie tarbijakulutuste kasv on võrreldes muu Euroopaga jätkuvalt oluliselt kiirem ning ühisturuga kaasnev aeglane elatustasemete ühtlustumine jätkub veel kaua.

 

 

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara