E-Piima juht: töötajaid nii raske leida!

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ütles, et ettevõtjana on tal raske leida nii spetsialiste kui ka lihtsama töö tegijaid.

«Kui me tahame oma kaupa eksportida, siis on siin küsimus hinnas ja konkurentsispüsimises. Ma ei saa maksta 1000-1200 eurot töö eest, mida mujal maailmas tehakse 300-400 dollari eest kuus,» ütles ta portaalile juhtimine.ee.

Murakas ütles, et lihttööliste puhul käib jutt töödest, mille näitad inimesele ette ja mis ei vaja mingit suurt väljaõpet. «Piltlikult öeldes – tõsta see kast paremalt vasakule. Sellise töö tegijaid ei ole. Samas pole ka meie mehhaniseerimise tase selline, et lihttöö päris kadunud oleks,» rääkis Murakas.

Kas siis töötute «armeest» ei leia selliseid inimesi? «Ei leia! Kes on olnud väga kaua töötu, sellest ei saa töötajat. Ta tuleb küll kohale, natuke teeb ja siis hakkab tal kuskilt valutama või leiab mingi muu põhjuse, miks mitte töötada. Mulle tundub, et nad tulevad kohale vaid sellepärast, et töötukassa neid sunnib.»

«Räägitakse küll, et toome sisse ainult kõrgepalgalisi spetsialiste ja et me lähe seda teed, kus tööjõu sissevool garanteerib selle, et on piisavalt võtta lihtsama töö tegijaid. Samas on ka madalapalgalisi inimesi vaja, sest inimeste palkadest sõltub, mis on toote lõpphind.»

Murakas ütles, et otsest palgatõusu pole ettevõttes sel aastal küll olnud, kuid sõltuvalt majandustulemustelt on makstud töötajatele kvartaalselt preemiat elukalliduse tõusu katteks. «Järgmisesse aastasse plaanime küll palgatõusu. Kui palju, see sõltub majandustulemustest,» ütles ta.

 

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara