Liha kallines aastaga pea 10%

Aastaga on enim kallinenud liha ja eluasemekulutused, teatas statistikaamet.

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,2% ning võrreldes eelmise aasta oktoobriga 4,1%.

Kaubad olid 2011. aasta oktoobriga võrreldes 3,9% ja teenused 4,5% kallimad.
Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusnud 7,4% ja mittereguleeritavad hinnad 2,9%.

Võrreldes eelmise aasta oktoobriga mõjutas tarbijahinnaindeksit enim toit, mis andis indeksi kogutõusust üle kolmandiku. Sellest omakorda kolmandiku andsid aastataguse ajaga võrreldes 9,5% kallinenud liha ja lihatooted, ligi neljandiku värske puuvili ja teise neljandiku värske köögivili.

Eluasemekulutused andsid kogutõusust ligi 30%, millest üle poole andis eelmise aasta oktoobriga võrreldes 12,1% kallinenud soojusenergia. Mootorikütus oli 8,8% kallim ja andis kogutõusust alla kaheksandiku. Mulluse oktoobriga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud värske köögivili (35%) ning odavnenud tangained (11%). Lennukipiletid olid 60% kallimad kui eelmise aasta oktoobris.

Septembriga võrreldes olid oktoobris tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks liha ja lihatoodete ning värske köögivilja hinnatõusust tingitud toidu kallinemine, mootorikütuse 1,8%-line odavnemine ning lennukipiletite hinnatõus. Enim kallines kuuga värske kurk (60%) ning odavnes kartul (12%).

 

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara