Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

November tuleb Maximas uute töökohtade loomise rekordkuu

Maxima avab sel kuul kokku neli kauplust, tänu millele leiab tööd 350 inimest, mida on  jaeketi teatel nende jaoks rekordiliselt.

Aastaga  kasvab kaupluseketi töötajaskond enam kui 600 inimese võrra, teatas ettevõte.

Kui mullu kasvas Maxima töötajaskond ligi 500 inimese võrra, siis tänavu on jaeketi värbamistempo veelgi kiirem ning tänu uutele kauplustele lisandub aastaga enam kui 600 uut töökohta ning töötajate koguarv kasvab üle 3600. Kõige enam töökohti lisandub seejuures novembris. Kuu esimeses pooles avatud Tartu Raadi ja Tallinna Pallasti kauplustes leidis tööd kokku 120 inimest. Sel neljapäeval teeb pärast uuendus- ja laienduskuuri taas uksed lahti Tallinna keskturu kauplus, kuhu lisandub kümmekond uut töökohta. Kuu lõpus Smuuli teel avatav pealinna suurim Maxima kaubanduskeskus annab koos kulinaaria- ja lihatsehhidega tööd üle 220 inimesele. Seoses laienemisega kasvab samuti töötajate arv Maxima kontoris ning uutes kaubanduskeskustes leiavad inimesed tööd ka rentnike juures.

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul on tööturul valitseva üliterava konkurentsi tõttu kogemustega müüjaid keeruline leida ja kindlasti tuleb nõustuda mitmete kaubandusjuhtide väljaütlemistega, et jaekaubanduses on tööpuudus juba ammu minevik.

"Tööle kandideerimise avaldusi on küll piisavalt, kuid kogemustega inimesi, kellele selline töö sobib, on vähe,“ märkis Erilaid. "Töötajate leidmiseks tuleb teha tihedat koostööd tööturu organisatsioonidega, osaleda messidel ja korraldada teabepäevi. Üha rohkem tuleb keskenduda töötajate koolitusele ja ettevalmistusele, milleks Maximal on loodud oma õppekeskus, samuti tehakse koostööd teenindus- ja kaubanduskoolidega. Mitmel ametikohal toimub väljaõpe Maxima sõsarettevõtetes Lätis ja Leedus ja mis peamine, inimestele tuleb pakkuda võimalust areneda ja teha karjääri, milleks kiiresti kasvaval ettevõttel on õnneks palju võimalusi.“

Ka järgmisel aastal soovib Maxima olla uute töökohtade loomisel kindlasti üks Eesti aktiivsemaid ettevõtteid. Laienemisel keskendutakse peamiselt Tallinna väiksemate kodupoodide ümberehitusele suurema formaadiga kaasaaegseteks supermarketiteks. Lisaks Lasnamäele saavad saabuval aastal uue kontseptsiooniga Maxima XX supermarketid ka Õismäe ning Mustamäe linnaosad.

MAXIMA GRUPE, UAB omab Balti riikides ja mujal kokku 495 kaubanduskeskust. Neist 225 asub Leedus, 138 Lätis, 69 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on kokku üle 28 000 töötaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757